Android 4 og Galaxy Nexus lansert i natt

Android 4 og Galaxy Nexus lansert i natt

Android blir modent, og sammen med den nye telefonen blir det rett og slett sexy.

Google og Samsung presenterte i natt norsk tid henholdsvis ny Android-versjon og ny smarttelefon på en konferanse i Hong Kong.

Operativsystemet og telefonen er utviklet i et tett samarbeid mellom de to selskapene, der ingeniørene bokstavelig talt har jobbet under samme tak, fortalte Google-sjef Andy Rubin under en lanseringen, som ble kringkastet på nett.

Veldreide former

Telefonen heter Samsung Galaxy Nexus og skal komme på markedet i både Europa, USA og Asia i november. Den har 1,2 GHz dual-core prosessor og en stor 4.65 tommer Samsung HD Super Amoled-skjerm med oppløsning på 1280 x 720 piksler.

Telefonen er temmelig tynn, svakt kurvet, med buet skjerm, som skal gjøre den mer behagelig å styre med fingeren, og skjermen går nesten helt ut i telefonens ytterkant.

Ice Cream Sandwich ble i utgangspunktet designet for å fungere likt både på telefoner og nettbrett, men under pressekonferansen ble ikke nettbrett nevnt med et ord, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Android blir voksen

Den nye utgaven av operativsystemet trenger nå ingen fysiske knapper på telefonen, og inkluderer blant mye annet følgende:

  • Ny applikasjon kalt Android Beam støtter såkalt Near Field Communications, du kan bare dunke telefonen mot en annen telefon for å dele nettsider, kart, Youtube-videoer og spill.
  • Bedre kamerakontroll – tar bilder umiddelbart du trykker på knappen, uten forsinkelse. Ta panoramabilder ved å dreie telefonen sakte rundt, programmet syr så bildene sammen til et panoramabilde.
  • Du kan lage mapper med applikasjoner på hjemmeskjermen. Dra en app over på en annen, og en ny mappe opprettes.
  • Skjermdumpfunksjon – hold av/på-knappen og lyd-knappen inne samtidig for å ta et bilde av skjermen du er på.
  • Ansiktsgjenkjenning – lås opp telefonen ved å se inn kameraet, du slipper å taste inn kode.
  • Mulighet for dyp brukertilpasning – bedre system for notifikasjoner, skjermlås med kontroller for kamera og musikk, og bedre håndtering av hvordan applikasjoner starter og fungerer.
  • De fleste av Googles applikasjoner er oppdatert for det nye operativsystemet, og du kan velge om nettleseren skal vise fulle nettsider isteden for mobiltilpassede nettsider.
Mobilitet