Android i 400 000 små apper

Android i 400 000 små apper

Litt forsinket passerer app-tilbudet 400 000-merket i Android Market.

En ny gjennomgang viser at 100 000 utviklere har presset antallet apper i Android Market forbi 400 000 stykker. Dette er et halvår senere enn de mest optimistiske anslo i fjor vår.

Der er analytikerne i Distimo som forteller at nyttårshelgen var tidspunktet for grensepassering, melder PC World US . Det tok Market fire måneder å gå fra 300 000 til 400 000, like lang tid som det tok applikasjonsbutikken å gå fra 200 000 til 300 000.

Første app-en gratis

To av tre Android-apper er gratis, og denne trenden er på opptur. Dette bekrefter tidligere analyser om at Android beholder både ånden fra åpen kildekodemiljøet med mange gratis applikasjoner med basal funksjonalitet, men der tillegg og brukerstøtte selges i premium-versjoner av de samme appene. Populariteten gjør også Android til en foretrukket plattform for å dele offentlig tilgjengelig informasjon.

App-utviklere som vil tjene penger vil heller velge Apple, der betalingsvane og -vilje anses høyere. Bruttoinntekten fra smarttelefon-apper alene er fire ganger så høy for Apple som for Android.

Endret veksttakt

Tallene fra Distimo er moderate anslag. Tidligere har selskapet anslått at det samme krysningspunktet for antall skulle skjedd i oktober i fjor. Tallet er også basert på «aktive» applikasjoner, og inkluderer ikke «røtt og råte» av applikasjoner som er dratt tilbake på grunn av rettighetsbrudd eller fordi de var skadevare, tiltenkt eller ei.

Analysen viser også at veksttakten for Android er sterkere enn for hovedkonkurrent Apple. App Store nådde 400 000 smarttelefon-app-er i juni i fjor, og det tok sju måneder. Det tok også åtte måneder for App Store å gro fra 200 000 til 300 000. Det hører med i bildet at Android er langt mer slepphendt med kvalitets- og sikkerhetskontroll enn Apple. En gjentagende kritikk av App Store er den langvarige og rigorøse app-kontrollen.

Forskjellige tellinger

Distimo behandler alle Android-app-er under ett, uavhengig av om de er rettet mot nettbrett eller smarttelefoner. Det gjør de ikke for App Store, hvor smarttelefon og nettbrett deles. Behandlet under ett var stillingen 500 000 mot 400 000 app-er i favør av Apple i det nyttårs-appene strødde fyrverkeri over mobilskjermene.

Hvor stor andel av appene som faktisk er nyttige, sier dessverre rapporten ingenting om. Ikke om det finnes en app for å finne ut av det heller.

Les om:

Mobilitet