Android 4.2 kommer denne uka

Android 4.2 kommer denne uka

Google har bekreftet ryktene - Android 4.2 lanseres 29. oktober, samme som dag Microsoft lanserer Windows 8 Phone.

Android 4.2, kalt Key Lime Pie, er den nyeste versjonen av Googles operativsystem for smartmobiler og nettbrett, og lanseres 29. oktober, melder nettstedet Mashable.

Blant de viktigste nyhetene i det siste fra Google er Quick Settings, som med et dobbelt pek-og-dra gir brukere rask tilgang til oppsett som trådløst nett og Airplane modus.

En annen ny og velkommen funksjon er muligheten til å dele enhet - brukere kan konfigurere sine egne applikasjoner på samme enhet, omtrent på samme måten man kan bytte mellom brukere i på en vanlig pc.

Android 4.2 oppgraderer også programvare for kamera på mobiler og nettbrett med en ny pamorama-funksjon.

Ny Nexus

Samtidig med lanseringen av Key Lime Pie er det forventet at Google også vil introdusere en ny 32 Gb-versjon av nettbrettet Nexus 7, og kanskje et nytt 10-tomers nettbrett, Nexus 10 produsert av Samsung.

Det skal også være en ny Nexus smartmobil produsert av LG på vei, med firekjerners Qualcomm APQ8064 Snapdragon prosessor på 1.5 GHz, 2Gb RAM og 16Gb lagringsplass.

Mye nytt i oktober

Det blir en god måned for smartmobil- og nettbrettfans, for samtidig med nyhetene fra Google, lanserer Microsoft Windows 8 Phone 29. oktober, Windows 8 for pc og nettbrett kommer ut 26. oktober.

Det er også forventet at Apple lanserer en Ipad-mini den 23. oktober.

Se video: Android Police Exclusive: Quick Settings in Android 4.2 Alpha

Mobilitet