- Android er bare en pressemelding

- Android er bare en pressemelding

Microsoft-sjef Steve Ballmer trekker på skuldrene av Googles mobilsatsing.

Google planlegger å sikre seg et godt fotfeste i mobilindustrien med den nye utviklingsplattformen Android, og satsingen har imponert mange. Toppsjef Steve Ballmer i Microsoft er ikke en av dem.

- Foreløpig er innsatsen deres bare noen ord på et papir, så det er vanskelig å sammenlikne med Windows Mobile. De har en pressemelding, vi har mange, mange millioner kunder, flott programvare, mye maskinvare og de er velkommen til å forsøke seg i vår verden, sa Ballmer under en pressekonferanse i Tokyo.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om Google-mobilen

Microsoft har kapret betydelige markedsandeler med operativsystemet Windows Mobile, spesielt for smarttelefoner i Nord-Amerika. Den mobile Windows-varianten finnes nå på 150 ulike mobiltelefoner, for 100 ulike operatører og Microsoft vil trolig selge 20 millioner lisenser i år.

- Vi lanserte Windows Mobile 6 i år, vi er i rute med fremtidige versjoner og har sterk fremdrift i markedet. Så får vi se hva Google gjør, kommenterte Ballmer.

LES OGSÅ: Kilevink til Nokia

Android er utviklet av Google og andre under paraplyen “Open Handset Alliance”. Den Linux-baserte plattformen vil kombinere åpen kildekode-komponenter og inneholde et operativsystem, mellomvare, tilpasset brukergrensesnitt og applikasjoner.

I tillegg til Windows Mobile blir Symbian trolig den største konkurrenten for Android. For to dager siden forsøkte også toppsjefen i Symbian å så tvil om betydningen av Googles mobilplattform.

LES SAKEN HER: Fnyser av Google-telefon

Les om:

Mobilitet