Android klar for andre plattformer

Android klar for andre plattformer

Alien Dalvik gjør at Android-apps kan kjøres på mobiler uten Android.

Selskapet Myriad, som jobber med mobil programvare, kommer nå med et program som lar deg kjøre Android-programmer på ikke-Android-telefoner.

Programmet Alien Dalvik lar deg kjøre såkalt APK-filer med minimale modifikasjoner, skriver Zdnet.

Nye plattformer

Dermed skal du altså kunne kjøre Android-apps på andre plattformer. Ifølge Myraid må operatører og app store-eiere rett og slett pakke om APK-filene, så funker det.

Meego blir det første operativsystemet som støtter Alien Dalvik, men Myriad sier de vil lansere for flere plattformer de kommende månedene.

«Fra et brukerperspektiv er Alien Dalvik helt gjennomsiktig. Applikasjoner ser ut som de hører hjemme og kan sømløst installeres på enheter. Alt brukeren ser er at han nå har adgang til et bredere utvalg applikasjoner, som igjen oppfordrer til hyppigere nedlastinger», skriver Myraid i en pressemelding.

Demonstrasjon neste uke

Selskapet vil demonstrere en Nokia 900 med systemet på World Mobile Congress i Barcelona neste uke. N900 kjører operativsystemet Maemo.

Google er for tiden i retten grunnet sin implementering av den virtuelle maskinen Dalvik i Android. Oracle hevder søkemotorgiganten rett og slett har kopiert kode fra Oracle-patentert programvare.

Les om:

Mobilitet