Android Market nå på nett

Android Market nå på nett

Android-brukere kan nå surfe og shoppe applikasjoner på nettet, i stedet for via telefonen, og helt uten kabler.

Googles nettleserbaserte Android Market er nå oppe og går, etter først å ha blitt annonsert på en pressekonferanse ved selskapets kontorer i Mountain View i California i går.

LES OGSÅ:

Playstation-spill på Android

I det nye Android Market kan du surfe rundt, dele og laste ned applikasjoner direkte til Android-telefonen eller nettbrettet ditt uten å måtte slange en kabel fra pc-en til telefonen. Vi har prøvekjørt løsningen, og etter et par klikk på nettsiden var for eksempel Flash raskt installert på telefonen, uten at vi trengte å røre telefonen i det hele tatt.

LES OGSÅ:

Android på topp

Siden er enkel å navigere, det er lett å finne applikasjoner du leter etter og å oppdage nye du kanskje liker. Android Market fungerer tilsynelatende likt som Apple iTunes, men det er en stor forskjell: Android Market er nettbasert, slik at du kan kjøpe og laste ned applikasjoner via nettleseren, mens hos Apple må man laste ned iTunes-programvaren til pc-en.

Søk og navigasjon

I motsetning til mobilversjonen av Android Market, er det i nettversjonen mulig å spesifisere søkevalgene for å vise applikasjoner basert på pris, telefonkompatibilitet og popularitet, slik at det blir lettere å finne en applikasjon isteden for å bla rundt i masse irrelevante applikasjoner. Market fungerer forøvrig på samme måte som på telefonen, men er mye mer oversiktlig og penere å se på.

Android-telefonen din er knyttet til din Google-konto, så alt du trenger å gjøre er å logge på i nettleseren, du trenger ikke skrive inn telefonmodell eller nummer. Når du er pålogget er det bare tut og kjør. Hvis du aldri har kjøpt en app i Android Marked før, vil du bli bedt om kredittkortinformasjon før du kan laste ned.

Nettsiden viser deg også en oversikt over tidligere nedlastede applikasjoner, som du kan laste ned på nytt hvis du skulle bytte telefon.

Dele med venner

Hvis du vil dele en app med venner, kan du tvitre en lenke via en liten Twitter-knapp til høyre på alle app-sidene. Folk kan da klikke på lenken, som åpner app-siden i Market direkte, enten man er på mobiltelefon eller en pc.

LES OGSÅ:

De beste Android-appene

Les om: