Android nærmer seg

Android nærmer seg

Google og T-Mobile har innkalt til pressekonferanse den 23. september. Men vet vi allerede slippdatoen for den første Android-mobilen?

Android er en plattform for mobile enheter utviklet av Google og Open Handset Alliance. Helt siden Android ble annonsert i november i fjor har det vært mye snakk og mange spekulasjoner om platformen. Både om utseendet, de rent tekniske spesifikasjonene, og ikke minst om hvorfor Google vil inn på mobil-markedet og hva de vil bruke Android til.

Er det enda en måte for Google å få vite alt om deg og ditt liv på?

Det var lenge veldig stille rundt Android, men i det siste har det begynt å lekke ut forskjellige detaljer. Blant annet har vi fått vite at Android skal ha et system for å installere nye programmer som likner på iPhones App Store. Og nå er det altså ikke lenge til vi skal få vite mer håndfaste fakta.

LES OGSÅ: Her er Androids beste programmer

Android i oktober?

Den 23. september inviterer Google til pressekonferanse, sammen med T-mobile, som har fått æren av å selge den første enheten med Android: En mobil fra HTC ved navn Dream. Men enda mer spennende: En liten fugl har besøkt TechCrunch og nevnt at HTC Dream med Android vil bli tilgjengelig i butikkene den 20. oktober. Bare rett over en måned til, med andre ord.

Ryktene sier også at veiledende pris vil ligge rundt 400 dollar, og at de som binder seg til T-Mobile vil få den for 200 dollar.

Deler av Android er fri programvare, og Google har lovet av hele plattformen skal slippes enten under Apache-lisensen eller GPL etterhvert.

Mobilitet