- Android sunt for bransjen

- Android sunt for bransjen

- Android en en veldig sunn ting for bransjen, mener Steve Felice i Dell. Nå skal helsesektoren erobres.

Dell vil gi sin håndholdte Streak-maskin økt appell blant bedrifter, og skal ifølge en representant for selskapet forbedre både maskinen, programvaren og servicetilbudet.

- Selskapet ønsker å tilby tablettmaskiner og smarttelefoner som komplementære dataenheter, som lett vil kunne samhandle med PCer og servere i IT-miljøer.

Dette uttalte Steve Felice, som er sjef for kundebehandling og småbedrifter hos Dell, under en webcastet presentasjon ved Deutche Bank Technology Conference i San Francisco.

Eksperimenterer

Felice sa også at Dells brukervennlige Streak-maskin burde være spesielt attraktiv for kommersielle brukere. Selskapet gikk inn i markedet for håndholdte maskiner tidligere i år, og deres Streak kjører på Android OS og har en skjerm på fem tommer.

For tiden eksperimenterer Dell med smarttelefoner og tablettmaskiner med ulike design og skjermstørrelser, og ifølge Felice evaluerer selskapet også flere operasjonssystemer som vil gjøre det enklere å implementere håndholdte enheter i bedriftsmiljøer. En standardisert tilnærming i bransjen vil likevel kunne være en fordel for selskapet, mener Felice, som trekker frem Android som en positiv utvikling.

- Jeg tror Android er en veldig sunn ting for bransjen, enten det er å trenge inn i hva Apple har gjort, eller at Microsoft jobber raskere for å bedre evnene. Det er bra for oss, uttaler Felice.

Pasientinformasjon og utdannelse

Dell satser også på å nå helsesektoren, et område hvor selskapet alt har en fot innenfor. Integrert i Streak skal det komme en egen programvare for helsesektoren, som vil gi helsearbeidere mulighet til å sjekke elektroniske pasientjournaler. Programvaren vil også gjøre det enklere å oppdatere pasientinformasjon.

- Anvendelsen av slike verktøy innefor et helsefaglig miljø synes å ha stor bruksverdi i behandlingen av pasientinformasjon, sier Felice i webcasten.

Også innenfor skolesektoren ønsker Dell å vinne terreng for sine smarttelefoner og tablettmaskiner gjennom sine bedrifts- og mobiltilbud. Særlig markedene i Australia og India, hvor myndighetene har stor beslutningsmakt for hvordan teknologi benyttes i skolene, skal være interessante for Dell, mener Felice.

Les om:

Mobilitet