Ap tror ikke på Tele2

Ap tror ikke på Tele2

Tele2 vil bygge Norges tredje mobilnett. Men Ap tror ikke på dem, og vil frata dem en stor inntekt.

Tele2 tjener mye penger på såkalt terminering. Når en Telenor-kunde ringer til en Tele2-abbonent fra en mobiltelefon til en annen, må Telenor punge ut 115,5 øre til Tele2. Andre veien koster det Tele2 bare 60 øre. Disse prisene blir fastsatt av Post- og teletilsynet (PT).

PT har vedtatt å redusere prisene med over 35 prosent fram til sommeren 2010. Høyre og Arbeiderpartiet krangler nå hvorvidt dette er riktig, melder Dagens Næringsliv. Høyre mener prisene er bør være slik de er, mens Arbeiderpartiet vil utjevne prisforskjellen.

LES OGSÅ: Høyre vil stoppe PT

- Tele2 og Network Norway vil til sammen tjene 1,5 milliarder kroner på forskjellen i termineringsprisene de kommende årene. De som betaler regningen er Telenor og Netcoms mobilkunder, mener stortingsrepresentant Truls Wickholm i Arbeiderpartiet, som altså vil redusere prisforskjellen.

LES OGSÅ: Telenor anklager PT for vendetta

I september 2007 meldte Computerworld.no at Tele2 og Network Norway hadde gått sammen om å bygge et nytt felles mobilnett i Norge, som dermed skulle bryte monopolet til Netcom og Telenor.

LES OGSÅ: Tele2 og Network Norway sammen om nytt mobilnett

Nå klager de to aktørene på PTs plan om å redusere prisforskjellene, og truer med at konsekvensen av dette vil bli at det ikke bygges noe nytt mobilnett i Norge. Høyre frykter dette, mens Arbeiderpartiet tar det hele med knusende ro.

- Tele2 har brukt sine gunstige termingeringspriser til å fylle opp selskapets kasse. Hittil har ikke Tele2 og Network Norway vist vilje til å bygge mobilnett i distriktene. De satser kun i storbyene, sier Wicholm til Dagens Næringsliv.

Tele2 sin klage på PT er nå under behandling.

Les om:

Mobilitet