Åpner 4G-nettet

Åpner 4G-nettet

Netcom åpner 4G-nettet sitt i dag. Et begrenset antall 4G-modemer er til salgs fra i dag av.

I dag klokken 12 åpner NetCom verdens første 4G-nett for kundene sine. Dermed blir Oslo den første byen i verden med neste generasjons superraske mobile bredbånd.

Netcoms 4G-nett vil være ti ganger raskere enn dagens Turbo 3G-nett, oppgir Netcom i en pressemelding.

Netcom har tidligere uttalt til PC World at kundene vil kunne forvente en hastighet på mellom 15-20 mbps, men i de tilfeller hvor de er alene på basestasjonen vil de kunne oppnå langt høyere hastigheter.

Det er fornyingsminister Rigmor Aasrud som åpner NetComs 4G-nett klokken 1200.

- Vi er stolte og glade for å kunne åpne verdens første 4G-nett i Oslo. Under utbyggingen har åpning i 2010 hele tiden vært målet, men vi har allerede kommet så langt at vi ønsker å gi kundene våre tilgang til nettet slik at de kan dele sine erfaringer med oss fra et tidlig stadium i utviklingen, sier NetComs administrerende direktør August Baumann i en pressemelding.

4G-modemer på Netcom.no

NetCom har et begrenset antall 4G-modemer tilgengelig i desember, som legges ut for salg på netcom.no i dag.

- 4G gir hastigheter for mobilt bredbånd som kan sammenlignes med de aller beste løsningene vi har i veggen hjemme. Det åpner for helt nye mobile muligheter, og vi er veldig spent på hvordan nyheten blir mottatt av kundene våre, sier Baumann videre.

Forsetter utbyggingen

Utbyggingen begrenser seg foreløpig til Oslo, men Netcom fortsetter utbyggingen av 4G både i hovedstaden og andre deler av landet.

- Nye sendere vil fortsette å dukke opp i Stor-Oslo de nærmeste månedene for å sikre stadig bedre dekning og tilgjengelighet. Utover 2010 ønsker vi å bygge videre, med fokus på de tettest befolkede områdene i første omgang, sier Baumann.

Pressen er invitert til pressekonferanse med åpning av 4G-nettet på Latter på Aker Brygge senere i dag. Der vil det komme ytterligere informasjon om priser, dekning og utbyggingsplaner.

Les om:

Mobilitet