App Store-konto for gratisbruk

App Store-konto for gratisbruk

TIPS: Slik oppretter du konto på iTunes Store uten kredittkort.

Når barna først har fått tilgang til iTunes-kontoen din, kan det fort bli dyrt.

Når din nyinnkjøpe iPad fort blir til allemannseie i familien eller når junior har klart å godsnakke seg til å logge på sin iPod touch med din iTunes-konto, ja, da kan kronene fort begynne å rulle.

Nå har Apple riktignok nettopp lagt inn restriksjoner på de aller nyeste versjonene av iOS for å forhindre at in app-kjøp kan gjennomføres uten at passordet gis, men for en stor andel av iOS-installasjonsbasen er dette fremdeles en risiko. Noen som har hørt om Smurfe-landsbyen eller om Farmville?

I utgangspunktet legger Apple opp til at alle iTunes-kontoer - en slik er du nødt til å ha for å kunne laste ned apps til en iPhone eller iPad - trenger å være assosiert med et kredittkort. Det er slik de får deg på kroken.

Men det finnes en lang rekke gratisapps for iOS, så hvordan få tilgang til disse uten å samtidig måtte ha en fullverdig iTunes-konto med sugerør inn i lønnskontoen?

LES OGSÅ:

Bedre barnesikring i iOS 4.3

Slik går du frem

Det finnes et omvei rundt kravet om plastkort. Hvor lenge dette vil vare, er det ingen som vet. Så vær forberedt på at gleden kan bli kortvarig.

Start opp iTunes på din Mac eller PC og se til at du ikke er logget inn med en eksisterende konto. Gå eventuelt til Store-menyen og velg Logg ut...

Trikset er å først velge et stykk gratisinnhold, for deretter å opprette kontoen. I den rekkefølgen. I venstre kolonne i iTunes, velg iTunes Store. Velg App Store i den horisontale sorte bjelken øverst på skjermen.

Straks du er inne i App Store-delen av iTunes, finn topplisten over gratisapps på høyre siden og velg en app. Klikk på Free App-knappen for å laste den ned.

LES OGSÅ:

Gratisspill til iPhone kan loppe deg for penger

Siden du ikke er logget inn med en iTunes-konto vil du bli bedt om å logge deg på med en eksisterende konto - eller om å opprette en ny. Velg sistnevnte ved å klikke på knappen øverst i dialogvinduet.

Godta iTunes Store-vilkårene om du er inneforstått med disse, og fyll ut persondataene i neste skjermbilde. Du vil trenge en fungerende e-post-konto som ikke har blitt brukt i en iTunes-konto tidligere. Denne adressen blir også din Apple ID for å logge deg på App Store senere.

Det springende punktet kommer på neste side. Her blir du bedt om å legge inn dine kredittkortdata, men du vil se et valg for None lengst mot høyre. Velg dette, fyll ut resten av informasjonen på siden, og bekreft.

Og du er i mål - nesten. Det eneste som gjenstår er å bekrefte e-posten du mottar fra Apple til den eposten du har oppgitt, og så du er i gang.

Så ta farvel med uforutsette iTunes-utgifter!

LES OGSÅ:

Se iTunes-filmer fra USA

Les om:

Mobilitet