Appen som skanner regningene for deg

Appen som skanner regningene for deg

Med Fakturaskanner trenger du aldri mer å taste inn lange KID-nummer.

Å betale regninger er alt annet enn morsomt, og det er ikke nødvendigvis bare fordi det er kjedelig å gi fra seg penger.

Lange KID-nummer lever fremdeles i beste velgående, noe som gjør regningsbetalingen til en skikkelig tungvinn affære. Det er ikke alle som har lett for å lese og huske tall, og det hender ofte at KID-numrene endrer seg fra gang til gang på det som i utgangspunktet er en fast regning. Kontonumre er heller ikke enkle å ha med å gjøre, selv om mange av nettbankene lagrer mottakere for deg.

iPhone-appen Fakturaskanner har som mål å forbedre hele denne betalingsprosessen – og gjør det på en fremdragende måte.

Med Fakturaskanner kan man holde iPhone-kameraet over en faktura og automatisk registrere informasjon som KID, beløp og kontonummer. Når det er gjort, er det mulig å videresende informasjonen til mobilnettbanken, hvor appen så kan fylle inn fakturadataene automatisk for deg. Du trenger aldri mer å taste inn lange numre når du skal betale en regning.

Fakturaskanner har direkte støtte for DNB, Nordea, Skandiabanken og Fokus Bank, men andre banker kan legges inn manuelt.

Fakturaskanner kan også sende innlest informasjon som e-post eller kopiere det til utklippstavlen i iOS. Sistnevnte er kjekt for å sende tallene til et annet program. For eksempel hvis man vil lagre informasjonen til en notattjeneste som Evernote, hvor man så enkelt kan hente opp infoen på datamaskinen igjen. Ved å kun måtte klippe og lime inn tallene blir alt så mye lettere.

Appen lagrer for øvrig fakturaene i et eget arkiv, så om du har sensitiv data registrert, bør du sørge for å bruke kodelås på telefonen din. Appen har ingen låsefunksjon.

Fakturaskanner er en smart og enkel app, og den funker såpass bra at det nesten er morsomt å betale regninger igjen. Men bare nesten.

Fakturaskanner
Pris: 21 kroner
Last ned her: bit.ly/A8bmcD

Mobilitet