Apple bekrefter event 9. september

Apple bekrefter event 9. september

Bygger mystisk hus utenfor konferansehall - for å vise frem Iwatch?

Så var det offisielt: Apple bekrefter event for pressen den 9. september.

Men invitasjonen denne gangen er langt mer kryptisk enn vanlig. Hva kan det bety?

Når ryktene blir intense nok, ligger det gjerne noe bak. Fra leverandørkjeden har det lekket like mye som vanlig, og alt tyder på at Apple om knappe to uker vil lansere ikke bare en, men to nye iPhone-modeller.

iPhone 6 - to størrelser

Og det de fleste tror kommer er en iPhone 6 med 4,7 tommer skjerm, og en iPhone 6 med 5,5 tommer skjerm. Hva de blir kalt er fremdeles uvisst, men de siste ryktene vil ha det til at det blir konfigurasjoner med safir-glass, i tillegg til at Apple faktisk går inn for NFC og til og med lanserer en egen betalingsløsning.

Hva så med Apples forjettede armbåndsur? En smartklokke med varslinger, kropps-sensorer og apper? Eller bare en drøm?

Apples egen presseinvitasjon til eventet gir ikke mange svar. Ikke det at de pleier det, men noen hint pleier de å legge ut. Denne gangen viser grafikken firma-logoen som et hvitt eple mot en hvit bakgrunn. Veldig minimalistisk, veldig high end, veldig fashion...

Er det slik at Apple virkelig vil satse på mote- og luksusmarkedet? Er den ryktede iWatch egentlig en klokke, eller et smykke? Apple har jo tross alt ansatt folk i høye stillinger nylig med bakgrunn i europeiske ur- og haute couture-brands. Ikke minst gjelder dette Angela Ahrendts, tidligere Burberry-toppsjef og nå Apples avdelingsdirektør for detalj- og netthandel.

White box

Ser man på invitasjonen, kan man jo lure på om det hintes i at skyggen indikerer sollys, og dermed tidens gang? Betyr det at en klokke kommer? Og når de skriver "Wish we could say more", betyr det at noe, som man ikke snakker i (telefonen), må forbli usagt (klokken)?

Og for å helle mer bensin på bålet så har Apple denne gangen valgt å holde eventet et helt annet sted enn vanlig. Ingen dramatikk i det, men utenfor bygges det opp en hvit boks uten vinduer. En mockup på en ny type Apple Store (Apple fikk nylig patent på glass-kuben i New York)? Eller er det det nye digitaliserte hjemmet med iOS-funksjonen HomeKit som skal demonstreres? Mest antakelig er det en eller annen form for demonstrasjons-område - eller er det en fashion catwalk?

Mye man kan spekulere i! Vi regner det også som sannsynlig at iOS 8 vil være klar for slipp, og muligens også OS X Yosemite. Vi får se.

Eventet finner som vanlig sted på kvelden klokken 19:00 norsk tid. Den kan hende det blir en lang kveld, men vi gleder oss!

Via Macworld.com og LoopInsight

Les om:

Mobilitet