Apple fjerner omstridt app

Apple fjerner omstridt app

Appen med formål å kurere homofili er nå fjernet fra App Store.

Det var den kristne gruppen Exodus International som stod bak iPhone-appen som informerer om hvordan man skal kunne "kurere" homofili.

Apple har de siste dagene fått sterk kritikk fordi de godkjente appen, særlig fordi selskapet tidligere har bannlyst andre apper fordi de var rasistiske eller antisemittiske.

- Jeg er sjokkert over at Apple har godkjent appen fra Exodus International, en organisasjon som bruker skremselspropaganda og desinformasjon for å endre sine leseres seksualitet, sa homo-organisasjonen Truth Wins i en uttalelse.

Organisasjonen satte i gang underskriftskampanje for å få appen fjernet, og nærmere 150 000 personer har skrevet under på den.

Apple tause

Appen fra Exodus International er nå fjernet fra App Store, men Apple har foreløpig ikke kommentert saken, skriver Macworld UK. Organisasjonen bak underskriftskampanjen oppfordrer folk til å fortsette å skrive under frem til selskapet har kommet med en uttalelse.

I november 2010 fjernet Apple en lignende app kalt Manhattan Declaration, også da etter press fra en underskriftskampanje.

Regelverket for App Store sier at apper ikke inneholde noe som anses for å være krenkende, men hvor denne grensen går synes fremdeles å være noe uklart.

Les om: