- Apple jobber med billig-iPhone

- Apple jobber med billig-iPhone

Ryktene om en billigere iPhone blusser opp på nytt.

Det har i flere år gått rykter om at Apple har planer om å slippe en billigere iPhone-modell.

Dette for å møte konkurransen fra Android på markedet for først og fremst billigere telefoner, hvor sistnevnte har økt sine andeler voldsomt i senere tid.

Nå rapporterer Wall Street Journal at Apple jobber med en billig-iPhone som skal gjøre sin debut innen slutten av 2013, skriver Macworld Sverige.

Ifølge Wall Street Journals kilder har selskapet testet billigere modeller av telefonen siden 2009, men planene skal nå ha kommet et steg videre.

Plast, ikke aluminium?

En mulighet Apple vurderer er å bruke samme form som nåværende iPhone-modeller, men bygd med andre materialer, ifølge Wall Street Journals kilder. Det kan være snakk om å bruke plast i stedet for aluminium som brukes i iPhone 5.

Andre deler av telefonen kan beholdes eller gjenbrukes fra tidligere modeller.

Ifølge Wall Street Journals kilder er imidlertid ingenting spikret, og Apple kan fortsatt velge å legge ned planene.

Gene Munster i analyseselskapet Piper Jaffray sier at en billigere modell av iPhone ikke vil påvirke Apples fortjeneste i noen særlig grad, men det vil bety at selskapet vil nå ut til forbrukere som normalt ikke vurderer å kjøpe en iPhone på grunn av den høye prisen.

Apples strategi for billigere telefoner de siste årene har vært å selge en eller to år gamle modeller til nedsatt pris.

Bloomberg har nå kastet seg inn i ryktespredningen, og hevder ikke bare at det kommer en billig-iPhone, men at den også blir mindre. Både Wall Street Journal og Bloomberg har kommet med lignende påstander før, så det gjenstår å se om det er noe hold i spekulasjonene eller ei.

Les om:

Mobilitet