Apple mistet iPhone på bar - igjen

Apple mistet iPhone på bar - igjen

For andre gang på et år har en iPhone-prototyp havnet på avveie. Eller?

Apple-ansatte og barer ser ikke ut til å være den heldigste kombinasjonen. Ifølge Cnet har en av selskapets ansatte mistet en kommende iPhone-modell på en bar - for andre gang på litt over et år.

Forsvunnet?

Cnet hevder at iPhone-en havnet på avveie i San Francisco i slutten av juli. Apple skal raskt ha satt i gang sitt sikkerhetsteam for å finne igjen enheten i de påfølgende dagene, ifølge en kilde kjent med situasjonen.

Selskapet og politiet skal ha klart å spore telefonen elektronisk en leilighet i San Francisco. Eieren av leiligheten, en mann i tjueårene, innrømte at han befant seg på baren, kalt Cava 22, kvelden prototypen angivelig skal ha forsvunnet, men nektet for enhver kjennskap til enheten. Politiet skal heller ikke ha funnet noe da de gjennomsøkte leiligheten hans.

Apple forsøkte å tilby mannen en ukjent sum penger for å gi tilbake telefonen, men han hevdet fremdeles at han ikke visste noenting om den forsvunnede telefonen. Ryktene vil ha det til at iPhone-modellen ble solgt for så lite som 200 dollar, cirka 1000 kroner, på det populære annonsenettstedet Craiglist.

Det er ikke kjent om telefonen var en iPhone 5-prototyp. Apple har hverken bekreftet eller kommentert forsvinningen, skriver Cnet. En politianmeldelse skal heller ikke være innlevert. Hvorvidt Cnet-historien er ekte gjenstår da altså å se - Apple er beryktede for sine "hemmelige lekkasjer" og pr-virksomhet.

Avslørte iPhone 4

En lignende episode skjedde nemlig i april i fjor, da teknobloggen Gizmodo skaffet seg en stjålet iPhone 4-prototyp - også mistet på en bar - for 5000 dollar og la bildene ut på internett. Apple skal ha vært alt annet enn fornøyd med hendelsen, og da Steve Jobs avduket iPhone 4 noen måneder senere kom han med et sleivspark mot nettstedet:

«Thanks to Gizmodo, we don’t have to act surprised!» sa den daværende Apple-sjefen. Gizmodo-journalist Jason Chen ble for øvrig politianmeldt av Apple, men saken mot ham ble henlagt i forrige måned.

Etter fjorårets tyveri sies Apple å satt i gang ekstra tiltak for å beskytte prototyper mot lekkasjer. Ifølge Guardian sendes nestegenerasjonsmodeller til teleoperatører for testing inne i låste og forseglede bokser, slik at operatørene kan gjøre nettverkstester i sine laboratorier uten å avsløre selve telefonene.

Det er ventet at iPhone 5 kommer på markedet i månedsskiftet september/oktober. Et av de mange ryktene omkring Apple-telefonen sier at annonseringen kan komme så tidlig som onsdag i neste uke. iOS 5 og iCloud er også ventet sammen med den nye iPhone-modellen.

Les om:

Mobilitet