Apple ned fra tronen

Apple ned fra tronen

Android har for første gang stjålet førsteplassen fra iOS i Netcom-butikker, selv om Apple fortsatt er overlegent største produsent.

I Netcoms statistikk over smarttelefonsalget til og med april i år har Android kapret førsteplassen fra iOS som det mest solgte operativsystemet.

Salget fordeler seg slik:

1.Android: 46%
2. Apple iOS: 43%
3. Symbian: 11%

- Android har lenge yppet seg mot Apples iOS og nå går Android for første gang forbi konkurrenten i totalt salgsvolum. Det er interessant å følge Androids fremgang, etter at Apple har sittet på tronen i smarttelefonsegmentet siden den første iPhonen ble lansert i 2008, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i NetCom i en pressemelding.

9 av 10 mobiler er smarttelefoner

86%, eller nesten ni av ti solgte mobiler gjennom Netcoms egne salgskanaler i forrige måned var en smarttelefon. På topp-10-listen for salget i april kjører sju smarttelefoner på operativsystemet Android, to på Symbian og én på iOS.

Selv om iOS ikke er det mest solgte smarttelefon-operativsystemet i Netcoms salgskanaler er det interessant å merke seg at samtidig som smarttelefoner står for det aller meste av Netcom-salget hittil i år er det én produsent alene som har 43 prosent av smarttelefonmarkedet hittil i år, altså Apple. Bak de 46 prosentene med Android-telefoner står det en lang liste av produsenter.

Forrige måneds nykommer, ZTE Blade, klatrer på lista og ligger nå på en andreplass. Dette er en rimelig smarttelefon som Netcom påpeker senker terskelen for å kjøpe en mer avansert telefon for nye kundegrupper. Vi testet ZTE Blade i PC World nr.4 og trillet en 4-er. Det er mye telefon for pengene, men den er litt i tregeste laget. For noen kroner mer kan man få en Huawei U8800, som har bedre ytelse.

En annen nykommer har tatt tredjeplassen, Sony Ericsson Arc. - Dette er en relativt dyr mobil med begrenset tilgang som raskt har blitt populær, skriver Netcom. Vi har testet denne (les vår test av Sony Ericsson Xperia Arc), og mener det er en fantastisk telefon. Terningkast 6!

Les også: PC World Norges Mobiltoppen - De beste mobilene akkurat nå!

Netcoms mest solgte smarttelefoner i april:

1. (1) iPhone 4 (iOS)
2. (7) ZTE Blade (Android)
3. (-) SonyEricsson Arc (Android)
4. (2) HTC Desire (Android)
5. (6) SonyEricsson X8 (Android)
6. (4) HTC Desire HD (Android)
7. (3) SonyEricsson X10 Mini Pro (Android) (Best i test i PC World nr. 7, 2010)
8. (8) Nokia N8 (Symbian)
9. (10) Nokia C7 (Symbian)
10. (-) HTC Desire Z (Android)

* Listen er sortert etter volum og baserer seg på smarttelefonsalget i Telebutikken (55 butikker), på netcom.no og gjennom NetComs kundesenter. Forrige måneds plassering i parentes.

Les om:

Mobilitet