Apple solgte 5 millioner iPhone 5

Apple solgte 5 millioner iPhone 5

Ny salgsrekord, men dårligere enn noen analytikere forventet.

På fredag som var kom iPhone 5 i salg i USA og åtte andre utvalgte land.

På tre dager ble 5 millioner telefoner solgt, ifølge Apple. Ny rekord nok en gang.

Til sammenligning ble det solgt 4 millioner iPhone 4S i løpet av de tre første dagene den var i salg.

- Etterspørselen etter iPhone 5 har vært utrolig og vi jobber hardt for å levere den så raskt som mulig til alle kunder som vil ha et eksemplar, sier Apple-sjef Tim Cook i en pressemelding.

Apple rapporterer samtidig at over 100 millioner iOS-brukere har oppdatert til iOS 6.

Ikke levert = ikke solgt

Det var forventet gode salgstall for nye iPhone 5, ettersom det allerede var satt ny rekord for antall forhåndssolgte telefoner. Det tok ikke mer enn en time før første leveranse ble utsolgt og leveringstiden ble utsatt til to uker.

Piper Jaffray-analytiker Gene Munster regnet med at Apple skulle selge 8 millioner eksemplarer av den nye telefonen under åpningshelgen, derfor har markedet reagert negativt på tallene, skriver Macworld Sverige.

Ifølge Digi falt aksjekursen til Apple falt med mer enn to prosent da Nasdaq-børsen åpnet for handel mandag, men kursen stabiliserte seg med en nedgang på litt over én prosent etter en halvtime.

ISI Group-analytiker Brian Marshall påpeker at mange av forhåndsbestillingene ikke hadde blitt levert i løpet av åpningshelgen, derfor kan Apple heller ikke regne disse for solgt, ifølge MacRumors. Marshall tror det kan være millioner av enheter på vei til kunder.

I USA er leveringstiden på iPhone 5 fra Apples nettbutikk for øyeblikket på tre til fire uker.

Fra og med fredag 28. september utvides iPhone 5-salget til ytterligere 22 land, deriblant Norge.

Les om: