Apple stoppet Toyota-reklame

Apple stoppet Toyota-reklame

Likte ikke bilprodusentens reklamestunt for jailbreaktjenesten Cydia.

I slutten av forrige uke dro Toyota i gang en reklamekampanje hos jailbreaktjenesten Cydia der bilprodusenten blant annet tilbød brukerne å laste ned skjermbakgrunner til Toyotas nye Scion-modell.

Cydia er en tjeneste som gjør det mulig å laste ned programmer og andre filer på iOS-enheter som er hacket ved hjelp av en såkalt jailbreak. På en jailbreaket iPhone eller iPad kan man installere programmer som normalt ikke finnes på Apple App Store.

LES OGSÅ:

Gode grunner for å jailbreake

Jailbreaking lovlig, men ...

Toyotas reklamekampanje mot brukere som har jailbreaket sine iOS-enheter har selvfølgelig vakt oppsikt. Apple har lenge prøvd å sette en stopper for jailbreaking, men i fjor sommer erklærte amerikanske myndigheter prosessen for lovlig.

I går meldte imidlertid Kyle Matthews i ModMyi, Cydia-biblioteket hvor kampanjen ble kjørt, at Toyota nå trekker tilbake reklamekampanjen. Apple skal selv ha kontaktet Toyota og bedt selskapet ta bort skjermbakgrunnene som tilbys på ModMyi, skriver Macworld.se.

Ifølge opplysninger skal Toyota ha gått med på Apples krav for å «oppretteholde det gode forholdet mellom selskapene». Om Apple truet med rettslige konsekvenser, er ikke kjent.

LES OGSÅ:

Apple vil fortsatt stoppe jailbreaking

Les om:

Mobilitet