Apple tilbakekaller iPhone-ladere

Apple tilbakekaller iPhone-ladere

Varsler om fare for overoppheting. Du kan bytte gratis.

Apple har besluttet å tilbakekalle et antall ladere for iPhone-mobiler. De berørte laderne er solgt i Europa, inkludert Norge, i perioden fra oktober 2009 og september 2012.

Laderne kan være brannfarlige og utgjør derfor en sikkerhetsrisiko.

På Apples nettsider for kundestøtte kan du nå finne et notat med overskriften "Utskiftningsordning for Apples europeiske 5W USB-strømforsyningsenhet".

- Så fort som mulig

I notatet oppfordres berørte iPhone-eiere til å bytte ut strømforsyningsenheten så fort som mulig. Utvekslingsprosessen er beskrevet i notatet.

Ifølge notatet har Apple på egenhånd bestemt seg for «å bytte ut hver eneste berørte strømforsyningsenhet med en ny, redesignet enhet, kostnadsfritt».

Laderne som må byttes, ble solgt sammen med iPhone 3GS, iPhone 4 og iPhone 4s. Det ble også solgt en del separat som tilbehør.

Slik finner du ut om laderen må skiftes

For å finne ut om din lader er blant dem som må byttes, må du sjekke et id-nummer ved foten av utstikkerne på laderen. En berørt enhet har nodellnummer A1300 og bokstavene «CE» i grå farge.

En redesignet enhet, som altså ikke byr på fare for overoppheting, har modellnummeret A1400, og «CE»-bokstavene er utformet i omriss.

Apple oppfordrer kundene til å slutte å bruke berørte ladere umiddelbart og lade opp mobilen ved hjelp av usb-kabel tilkoblet Mac-en eller pc-en inntil man har fått ny lader.

Oppsøk forhandleren

For å få byttet ut en berørt lader kan du oppsøke en Apple-autorisert tjenesteleverandør, det vil i praksis si en autorisert Apple-forhandler. Du må ta med iPhone-en, ettersom serienummeret må bekreftes i forbindelse med utvekslingsprosessen.

Fra og med 18. juni kan man også få byttet laderen hos mobiloperatører som samarbeider med Apple.

Oversikt over aktuelle forhandlere og mobiloperatører finner man søkelink til i det nevnte notatet fra Apple.

Les om:

Mobilitet