Årets feteste mobiler

Årets feteste mobiler

Det kommer en bråte nye mobiltelefoner i løpet av 2007. Her er de ti beste.

Den årlige 3GSM-messen i Barcelona er nå avsluttet. I løpet av uken ble det her annonsert en enorm mengde nye mobiltelefoner og IDGs søstermagasin i Sveriga har i den forbindelse kåret de ti feteste modellene som kommer i løpet av 2007.

LES OGSÅ: Nokia vil ha TV på mobilen

2007 er året du vil se en rekke nye funksjoner i de aller fleste mobiler, i tillegg legges det mer vekt på design enn noen gang tidligere.

Årets trender ser så langt ut til å bli trykkfølsom skjerm, flere mediefunksjoner, større lagringsplass, større båndbredde for mobilt Internett, og ikke minst GPS.

Nokia heder 2007 blir året GPS kommer for fullt i mobiltelefoner. En rekke av deres nye modeller kommer med innebygd GPS.

10. plass: Sony Ericsson K810i

Dette er oppfølgeren til K800i. Det er mest designet som har blitt forandret, det innvendige er mye det samme som tidligere. Men, telefonen var blant de beste i 2006, så slik sett er det nok relativt trygt å gå ut i fra at denne også kan bli en vinner. K810i kommer i andre kvartal og vil koste i overkant av 3000 kroner.

9. plass: Samsung Ultra Music

Telefonen med to sider. På den ene siden finner du telefonen med de nødvendige telefonknappene og en liten skjerm. På den andre siden sitter musikkspilleren. Her er det færre knapper og en stor skjerm.

Dessuten er telefonen slank og fin. Samsung er tross alt selskapet som vet å lage tynne, tynne telefoner. Samsung Ultra Music kommer i løpet av andre kvartal og vil koste i underkant av 4000 kroner.

8. plass: Motorola Motorizr Z8

Motorola har designet en ny type flipptelefon, Kick-slide kaller de det. De nye telefonene fra Motorola får en lett bøy når de åpnes, slike at de skal være mer behagelige å holde opp mot hodet.

Motorizr Z8 støtter hsdpa, noe som vil gi deg langt raskere mobilt bredbånd i forhold til UMTS. Til lagring av filer og annen moro kan du bruke Micro-SD-kort. Motorola Motorizr Z8 kommer i andre kvartal i år.

7. plass: Neonode N2

Den svenske produsenten Neonode har utviklet en liten og snerten mobiltelefon som kontrolleres ene og alene med pekeskjerm. Spesifikasjonene er relativt beskjedne, noe som reflekteres i relativt lav pris. Men pen er den.

Neonode N2 er ventet i salg i løpet av mai og kommer til å koste rundt 3000 kroner.

6. plass: Nokia E90

E90 er muligens den mest komplette mobiltelefonen som kommer i år. Her får du støtte for trådløst nettverk, høyhastighets mobilt bredbånd via hsdpa, kamera på 3,2 megapiksel med autofokus og blitz. Det er til og med funnet plass til fullt tastatur. Mobilen kjører den nyeste versjonen av Symbian S60.

Nokia E90 kommer i løpet av andre kvartal. Mobilen vil etter alt å dømme koste like under 7000 kroner, den blir altså blant de dyreste på markedet.

5. plass: Samsung Ultra Edition 10.9

Rent spesifikasjonsmessig er ikke denne telefonen noe å slå hæla i taket for, men den ser i det minste snasen ut og det teller jo litt.Telefonen kommer i salg i løpet av andre kvartal og vil koste i underkant av 4000 kroner.

4. plass: Sony Ericsson W880

Dette er den heftigste, og tynneste, Walkman-mobilen selskapet har laget. Telefonen er laget av metall og ser svært så barsk ut, på en litt søt måte. W880 kommer med støtte for 3G, forbedret programvare og minnekort på en gigabyte.

Sony Ericsson W880 kommer i løpet av første kvartal og vil koste i underkant av 4000 kroner.

LES OGSÅ: Syltynn musikkmoro

3. plass: Nokia N95

En avansert telefon med 3G, innebygd GPS og kamera på fem megapiksler. Telefonen kan åpnes i to retninger. På den ene siden er det knapper for musikkspilleren, på den andre siden finner du et vanlig mobiltastatur.

N95 kommer i salg i løpet av første kvartal og vil koste i overkant av 4500 kroner.

2. plass: LG Shine

Oppfølgeren til suksessen Chocolate. Telefonen er laget av børstet stål og speilglass. Spesifikasjonene er ikke all verdens, men den ser fet ut. Den er også enkel i bruk, mye takket være et smidig scrollehjul.

LG Shine er ventet i løpet av april og vil koste i overkant av 3500 kroner.

1. plass: Apple Iphone

Dette er den desidert mest omtalte mobiltelefonen hittil i år. Ryktene gikk lenge om at Apple skulle lansere en mobiltelefon. Når Steve Jobs endelig lanserte Iphone under årets Mac-messe tok det rett og slett av for store deler av pressestanden.

LES OGSÅ: Så kom eplefonen

Jobs mener at dette er telefonen som skal revolusjonere mobilbruken. Det viktigste argumentet hans var at det går an å ringe med den. Det skulle da bare mangle, det er tross alt en telefon.

Spesifikasjonsmessig er telefonen godt utstyrt, og den trykkfølsomme skjermen virker spennende. Hvorvidt den har noe å stille opp med rent teknisk i forhold til konkurrentene er en annen sak. Det har uansett ikke så mye å si, det er nemlig få som er så gode til å selge nye produkter som Apple.

Uansett hvordan en vrir og vender på det er Apples Iphone noe nytt og kult. Et friskt pust i mobilverdenen, og den fortjener førsteplassen i årets kåring.

Iphone kommer til Europa i tid til julesalget. Telefonen kommer i to utgaver, en med fire gigabyte lagringsplass og en med åtte gigabyte. Noen norsk pris har vi ikke enda, men i USA vil den minste versjonen koste i overkant av 3000 norske kroner, mens den største vil koste nesten en tusenlapp mer.

LES OGSÅ: En milliard mobiler solgt i 2006

Les om:

Mobilitet