Avslørte Apple nyhetene selv?

Avslørte Apple nyhetene selv?

Sjekk hva som dukket opp på selskapets egne nettsider.

Om få timer braker det løs.

Klokken 19 norsk tid inntar Apple scenen på et konferansesenter i San Francisco hvor de etter alt å dømme skal lansere ny iPhone.

Frem til da kommer vi til å bli foret i massevis med siste-liten-rykter om hva som vil bli presentert. Temperaturen på ryktebørsen er høy!

Her er noe av det som har dukket opp i løpet dagen.

Det blir iPhone 5

Den aller heteste avsløringen bare timer før lanseringen ser ut til å komme fra Apple selv. Ved å gjøre et søk på apple.com kan man finne en rekke interessante lenker som peker til både pressemeldinger og produktsider. Stemmer disse lenkene, er det iPhone 5 som kommer. Med samme metode kan man også se at iPhone 5 vil få LTE, at det kommer en ny versjon av iTunes samt en ny iPod touch og en ny iPod nano.

Ny iTunes

iOS 6 kommer med en oppdatert utgave av App Store og iTunes Store, og får som nevnt trolig følge av en helt ny versjon av iTunes. iTunes 11 skal ha blitt redesignet fra bunnen av og vil være raskere enn forgjengeren, ifølge 9to5Mac. Men kommer musikkstrømming til å bli en av nyhetene?

Lynrask kontakt

9to5 Mac kan blant annet fortelle at den nye dokk-kontakten som er ventet i mindre versjon, kommer til å få navnet «Lightning». Med tanke på at høyhastighetsporten på Mac-en heter «Thunderbolt», høres ikke dette altfor usannsynlig ut (Spiller Apple Bohemian Rhapsody før lanseringen starter, bør det ikke være noen tvil.).

Bruk av Lightning-navnet kan også bety at synkroniserings-hastigheten med datamaskinen kommer til å gå veldig kjapt med 9-pinnerskontakten, mye kjappere enn med nåværende 30-pinnerskontakt. Heller ikke utenkelig, i hvert fall ettersom Apples nyeste Mac-er kommer med USB 3.0.

Apple vil mest sannsynlig slippe en adapter for bruk med Lightning og gammelt dokk-utstyr, og ifølge 9to5Mac vil det kommer flere ulike type adaptere. En vil kunne klipses fast nederst på nye iDingser, mens en annen har en liten kabel festet til seg for tilbehør hvor det er trangt om plassen, skriver 9to5Mac.

Earpods

Det har tidligere versert et rykte om at Apple kommer til å lansere oppdaterte ørepropper med en ny design. Ryktet er fremdeles gjeldende, og 9to5mac skriver at disse vil få navnet «Earpods» og vil koste like mye som nåværende ørepropper, det vil si 29 dollar. Forhåpentligvis vil de nye proppene by på bedre lyd og sitte bedre i ørene.

iPod touch i flere farger

Hva gjelder nye iPod-spillere skriver svenske Macworld at iPod touch kan få større skjerm akkurat som nye iPhone er ryktet å få. Og så skriver 9to5Mac at iPod touch-spilleren vil få et nytt tilbehør kalt «Loop» som vil komme i flere farger, muligens som matcher selve spillerne.

Kilder: 9to5Mac (1), Macworld.se, 9to5Mac (2).

Les om: