Ballmer med 500 søte mobilnyheter

Ballmer med 500 søte mobilnyheter

Windows Phone 7.5 vil støtte multitasking, IE9, Office 365 og Skydrive.

Under en utviklerkonferanse i Japan bekreftet Steve Ballmer at Windows 8 er klar for lansering neste år.

Ballmer hadde også spennende nyheter om neste hovedoppdatering av mobilplattformen Windows Phone 7, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Fleroppgavekjøring

Kodenavn Mango vil inneholde 500 nye funksjoner - blant annet støtte for fleroppgavekjøring med tredjeparts programvare, en oppdatert versjon av IE9 Mobile, skytjenesten Office 365 og lagringstjenesten Skydrive kommer på plass i Office-samlingen. Twitter-støtte kommer også endelig på plass.

Les mer: Phone 7 kan slå Android om to år

Ballmer varslet også at utvalget av leverandører vil øke. I tillegg til kjente leverandører som LG, Samsung og HTC, vil det komme modeller fra Acer og Dell. Det åpner også for at det vil komme telefoner med en litt mer kompakt formfaktor enn de rundt 4 tommerne vi har sett til nå.

Stemmestyring

Totalt er det ventet ni nye modeller til høsten. Nokia er ikke blant de annonserte her, men selskapet har tidligere antydet at en modell fra dem med WP 7 vil komme rundt nyttår.

Les mer: Vil ha Nokia-telefon med WP7 i år

Fra før har det gått ut rykter om at direktemeldingssystemer som Live Messenger, Facebook Chat og AIM skal med. Også gruppemeldingstjeneste, sms-diktat og stemmestyrt navigasjon skal komme.

Les mer: Lover at WP7-oppdatering er i rute

Kodenavn Mango spiller på at mango er søtere enn eple. Morsommere blir det ikke i utviklermiljøene.

Mobilitet