Bare Windows 8 for Microsoft

Bare Windows 8 for Microsoft

Seattle-selskapet er på offensiven og satser alt med ny Windows, Office, server, mobilt operativsystem og eget nettbrett.

Det er mye nytt fra Microsoft i år, og man kan nesten si at 2012 markerer en ny begynnelse og en ny strategi hvor integrering, nettsky og mobile enheter er stikkord i Redmond.

Men selskapet er også villig til å høste som de sår, og lede an med eksempler, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Alle Microsoft-ansatte kommer nemlig til å få utdelt nye Windows 8 pc-er, Surface nettbrett og smartmobiler med Windows Phone.

Snille onkel Ballmer

Når Microsoft-staben får utdelt splitter nytt utstyr, er det ikke bare fordi Microsoft-sjefen Steve Ballmer er i et spesielt gavmildt hjørne - det signaliserer også en tydelig satsing på mobilitet og tro på eget produkt.

I tillegg til å gi ansatte en hyggelig påskjønnelse innebærer masse-utrullingen også at selskapet får en unik mulighet til å teste egne tjenester i et virkelig bedriftsmiljø, og samtidig demonstrere at Windows 8 er klar for primetime.

Man kan heller ikke ignorere markedsføringsaspektet. For med over 90.000 ansatte verden over vil denne gaven gi Windows Phone og Surface-nettbrettet en eksponering det vil være vanskelig å matche på andre måter.

Samtidig er det ikke en vanlig produktoppdatering Microsoft tilbyr denne gangen, og alt fra Windows 8 og Surface til nettskyklare Windows Server og Office i skyen bekrefter en helt ny retning for Microsoft.

Når Microsoft-ansatte fyrer opp sine splitter nye Windows 8-maskiner for første gang, er steget tatt og det er ingen vei tilbake.

- Windows 8 bringer oss inn i en verden av mobile tjenester og mobil formfaktor. Jeg tror det kommer til å bli vanskelig å skille mellom nettbrett og pc, sier Microsoft-sjef Steve Ballmer til Seattle Times.