Barn mobbes med sms

Barn mobbes med sms

Barn helt ned i seksårsalderen mobber andre barn via pc og mobiltelefon.

Mer enn 50 000 barn og unge mobbes daglig, en stadig større andel av dem via mobiltelefon og pc, viser nye tall.

– Undersøkelser viser at stadig yngre barn bruker mobilen og pc-en til å mobbe andre barn. Det sier Erling Roland, som er professor i pedagogisk psykologi ved Universitetet i Stavanger, til NRK.

Roland deltar i et internasjonalt nettverk av forskere som skal kartlegge problemene med teknomobbing i samarbeid med Verdens Helseorganisasjon (WHO). Han sier at den digitale mobbingen går i dag helt ned til de første klassene i grunnskolen. Seks-sjuåringer kan også utføre slik mobbing.

– Det spesielle med teknomobbingen er at du ikke kan se offerets reaksjoner, sier Roland.

Gruer seg

Sosiallærer Liv Kirsti Mong ved Riska skole i Sandnes forteller om flere intriger og slosskamper på skolen den siste tiden. Bakgrunnen er stygge meldinger som er sendt på fritiden.

– Når ungene sitter sammen to eller tre foran pc-en på ettermiddagen, blir de mye tøffere. Når en ikke ser den en kommuniserer med, tør en også å si mye frekkere ting, sier Mong til NRK.

Hun forteller at ofrene har problemer med å ta i mot undervisning som en følge av mobbingen og truslene. De gruer seg til friminuttet da de risikerer å møte mobberen.

Les mer på Barnevakten.no .

Mobilitet