Batterilevetid på én måned

Batterilevetid på én måned

Nokias nye businessmobil, Nokia E6, har superhøyoppløselig touchskjerm og imponerende batterilevetid.

Den nye Nokia E6-smartmobilen er etterfølgeren til Nokia E71 og E72, og har i likhet med disse et fullt qwerty-tastatur under skjermen. Men i motsetning til forgjengerne som ikke hadde berøringsskjerm, er skjermen nå en 2,46-tommers kapasitiv berøringsskjerm — det vil si en skjerm som reagerer på lette berøringer. Oppløsningen er også svært høy i forhold til skjermstørrelsen. Med en oppløsning på 640 x 480 punkter er pikseltettheten på hele 326 punkter per tomme, det vil si det samme som Retina-skjermen på iPhone 4.

Forbedret Symbian

Nokia har fått mye kritikk for Symbian de siste årene, og det er neppe uten grunn at selskapet i tiden fremover vil satse mest på Windows Phone-plattformen – en mer moderne plattform som på mange måter egner seg bedre for touchtelefoner. Selskapet har imidlertid sagt at de kommer til å videreutvikle Symbian en stund til, ettersom de forventer å selge ytterligere 150 millioner Symbian-telefoner før Windows Phone-plattformen gradvis tar over.

Nokia E6 har fått en ny og forbedret versjon av Symbian som har kodenavnet «Anna». Denne versjonen vil også rulles ut til eiere av Nokia N8, C7 og E7 senere. Blant forbedringene er nye ikoner, enklere og bedre inntasting av tekst, raskere internett og en fornyet versjon av Ovi-kartløsningen. Kartene skal blant annet ha bedre søkemuligheter, samt informasjon om offentlig transport. Gratis navigasjonsløsning som dekker hele verden følger med.

Telefonen skal i likhet med forgjengerne ha god støtte for meldingsfunksjoner, og synkroniserer mot Exchange. Det er støtte for å opprette, redigere og lagre dokumenter i Microsofts Word-, Excel- og PowerPoint-formater, samt mulighet for direktemeldinger via Microsoft Communicator Mobile.

En måneds standbytid

Batterilevetiden skal ifølge spesifikasjonene være svært god, og enda bedre enn på E72. Maks taletid er oppgitt til mellom 7:30 timer og 14:48 timer, avhengig av om du er på 3G- eller 2G-nettet, mens standbytid er oppgitt til mellom 681 og 744 timer. Da snakker vi faktisk om en standbytid på rundt én måned!

Prisen vil ligge på rundt 3 500 – 4 000 kroner inkl. mva. når telefonen kommer i salg i norske butikker i juni. Vi kommer tilbake med en grundig test senere.

Les om: