Bedre Android-låseskjerm

Bedre Android-låseskjerm

Liker du den nye Windows 8-låseskjermen? Denne appen gir lignende muligheter på Android.

Det finnes to måter å låse mobilen på i Android: pin-kode eller ved å sette et mønster i et rutenett.

Ulempen med førstnevnte sikkerhetsmekanisme er at den er enkel å knekke, mens sistnevnte mekanisme blant annet har svakheter ved at man kan tydelig se sporene etter mønsteret på skjermen. Spesielt hvis du har hatt mye fett på fingrene.

Med Windows 8 introduserte Microsoft en ny og spennende autoriseringsmekanisme der brukeren kan berøre visse punkter på et bilde for å låse opp enheten. Ifølge Microsoft er denne type sikkerhetsmekanisme både enklere og sikrere å bruke.

Picture Password Lockscreen

Hvis du har prøvd denne funksjonen i Windows 8 og kunne tenke deg en tilsvarende funksjon for din Android-enhet, kan redningen være applikasjonen Picture Password Lockscreen.

Selve appen er superenkel i bruk. Ved første oppstart tas man gjennom en oppsettveiviser som loser deg gjennom de ulike stegene for å sette opp en lås.

  • Først velger man rekkefølgen på tre geometriske objekter. Her har man valget mellom en linje, en sirkel og en prikk.
  • Deretter velger man et bilde som man har lagret på mobilen.
  • Siste oppsettsteg består av å velge hvor på bildet du ønsker å sette linjen, prikken og sirkelen din.

Når man er klar for å benytte denne låsmekanismen, er det bare å trykke på «Start Service»-knappen.

Som kanskje mange skjønner, er applikasjonen en tjeneste som kjører i bakgrunnen hele tiden. Det kan være lurt å teste om berøringsmønsteret flere ganger før man setter i gang og bruker tjenesten. Vi opplevde at programmet kan være ganske kresen på hvor man trykker på bildet. Det er med andre ord lite rom for feilmarginer.

Betaler du 18 kroner, får du også tilgang til noen ekstrafunksjoner som for eksempel tidsvisning, endring av temafarger og så videre.

Picture Password Lockscreen

Pris: Gratis / 18 kroner inkl. mva.

Internett: goo.gl/oeynC

Testet på: Android

Les om:

Mobilitet