Bedre kamera, større skjerm?

Bedre kamera, større skjerm?

Her er de siste ryktene om iPhone 5.

Apple holder munnen lukket om iPhone 5, men det hindrer ikke tredjepartsleverandører og andre «personer med kjennskap til saken» i å plapre.

Ifølge siste nytt fra ryktebørsen kommer nestegenerasjonsmodellen i oktober, og selv om spesifikasjonene er ennå ikke er bekreftet, sies det at vil den få ny design, større skjerm, bedre kamera og raskere prosessor.

Åtte megapiksler

Hva gjelder kameraet har det lenge gått rykter om at nye iPhone vil få et bedre kamera. Ifølge Taiwan Economic News har Apple nå gjort avtaler med to produsenter som vil levere 8-megapiksel-kameraer for selskapets femtegenerasjons iPhone. Til sammenligning kommer iPhone 4 med et 5-megapikslers kamera.

Nettstedet Pocketnow har publisert et bilde som visstnok skal være tatt med iPhone 5.

Det antas selve motoren i telefonen vil være den samme A5-prosessoren som vi finner i iPad 2 lansert tidligere i år.

4 tommer skjerm?

Rapportene om størrelse og form på den neste iPhone-modellen har variert like mye som været her til lands, men det antas at både skjermen og designen blir forskjellig fra iPhone 4. Hvor mye annerledes gjenstår riktignok å se. I forrige uke ble det for eksempel hevdet at baksiden på iPhone 5 ville være av metall, i motsetning til iPhone 4 som har et bakpanel av glass.

Når det kommer til skjermstørrelse antas det at Apple ikke vil gå for noe over 4 tommer. Det har blitt spekulert i alt fra størrelser på 3,5, 3,7 og 4 tommer. Det italienske nettstedet macitynet publiserte nylig et bilde av et angivelige iPhone 5-etui som menes å være et bevis på at skjermen blir større - hvor mye større sier de ingenting om.

Dato, dato, dato

Til tross for tidlige rapporter om en iPhone 5-lansering i september, er det stadig mer som tyder på at den vil finne sted i begynnelsen oktober. Den tyske teleoperatøren Deutsche Telekom har allerede begynt å ta forhåndsbestillinger på telefonen, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Apples leverandører sies å være i full gang med å produsere de nye telefonene, og ifølge DigiTimes settes det nå i sammen 150 000 enheter om dagen. Det forventes at Foxconn vil kunne levere opptil millioner enheter opp mot lansering.

Les om:

Mobilitet