Bedre usb-lagring for iPhone og iPad

Bedre usb-lagring for iPhone og iPad

Endelig ekstern iOS-disk med Lightning-kontakt.

Tar for mange selfies opp plassen på din iPhone?

Nå kommer en ekstern usb-disk med den nye Lightning-kontakten.

Det skjer før du vet ordet av det: Din iPhone er full, og plutselig får du ikke oppdatert telefonen med ny programvare engang, eller får ikke plass til alle appene du vil.

Grunnen er som oftest det at man undervurderer hvor mye plass operativsystemet tar på telefonen (som i Apples tilfelle faktisk er ganske beskjedent), eller hvor fort man kan bruke opp kapasiteten på bilder og video med full oppløsning.

Og så er det jo en gang slik at man kjøper en iPhone for at den skal vare en stund, men lagringsminnet kan dessverre ikke oppgraderes. Det vil si, det interne lagringsminnet kan ikke det...

Forrige gang var det i-Flash Drive Usb-minne med 30-pins DockConnector-kontakt som lot oss iOS-brukere koble til et ekstern flash-drev for å enkelt å overføre filer fra Mac-en til telefonen.

Det var iPhone 5 som introduserte oss for den nye og miniale kontakten som har den fortreffelige fordelen at den er retningsagnostisk. Du kan sette den inn alle veier. Nå kommer Kickstarter-prosjektet iStick med den nye Lightning-kontakten, sertifisert av Apple.

iStick virker som en ordinære minnepinne mellom Mac-er, men kan altså også benyttes til å overføre filer fra iOS-enheter til og fra Mac. Som for eksempel et lass med hjemmevideoer du skal vise i familieselskapet, eller musikk du har spilt inn selv.

Og filene kan aksesseres direkte fra stasjonen. De trenger ikke kopieres over først. iStick kommer i diverse størrelses-ordener, med kapasitet fra 8 GB, 16 GB, 32 GB til 64 GB. Appen som styrer enheten støtter hardware-aksellerert avspilling også av fil-formater som ikke iOS har støtte for (blant annet MP4, M4V, MPV, MOV, MPG, MKV, AVI, WMV, RMVB, FLV, 3GP, GIF).

Kickstarter-kampanjen har allerede nådd sitt finansieringsmål, slik at det i prinsippet er garantert at prosjektet blir realisert. Første forsendelse vil være klar i august. Prisen er fra 65 dollar pluss 10 dollar frakt til Norge (cirka 450 kroner) for 8 GB i sort - flere farger er tilgjengelige. Norske avgifter tilkommer.

Hastigheter er iStick-til-usb-hastighet: 12 MB/s (Lese), 7,5 MB/s (Skrive) og iStick-til-iDevice-hastighet: 2,5 MB/s (Lese), 1.9 MB/s (Skrive). Fysiske mål er 51,6 x 28,6 x 9,1 mm, og vekt er kun 10 g.

iStick støtter følgende fil-formater:

  • Video: .mp4, .m4v, .mpv, .mov, .mpg, .mkv, .avi, .wmv, .rmvb, .flv, .3gp, .gif
  • Lyd: .wav, .aac, .aif, .aiff, .caf, .m4a, .mp3
  • Bilder: .jpg, .tiff, .gif
  • Dokumenter: .doc og .docx (Microsoft Word); .htm og .html (web-sider); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Preview og Adobe Acrobat); .ppt og .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (text); .rtf (rich text format); .vcf (kontakt-informasjon); .xls og .xlsx (Microsoft Excel); .zip (arkiv-filer); .ics (kalender-oppføringer).

Les mer om iStick her . Se en promo-video nedenfor.

Les om:

Mobilitet