- Billig-iPhone snart i salg

- Billig-iPhone snart i salg

Reuters hevder at Apple kommer med en billigvariant av iPhone 4 om et par uker.

Apples iPhone er ikke blant de billigste smartmobilene på markedet, men det kan snart endre seg. Ryktene om en billigvariant av iPhone har for så vidt gått en stund, men nå har et større nyhetsbyrå mer eller mindre bekreftet Apples planer.

Det er Reuters som opplyser at asiatiske komponentprodusenter har begynt å lage en billigversjon av iPhone som etter planen skal komme i butikkhyllene om et par uker, ifølge PC för Alla.

8 GB lagringskapasitet

Den nye modellen av iPhone 4 kommer ifølge Reuters til å ha en lagringskapasitet på bare åtte gigabyte. Den nåværende versjonen av iPhone 4 kommer til sammenligning med 16 eller 32 gigabyte lagringsplass. Pris sier rapporten ingenting om.

Reuters siterer også kilder som påstår at iPhone 5 kommer til å bli lansert i slutten av september, noe også blant annet Wall Street Journal tidligere har rapportert.

Den nye iPhone-modellen - som populært omtales som iPhone 4S - kommer ifølge ryktene til å ha større skjerm, bedre antenne og et kamera med en oppløsning på åtte megapiksler.

Inn på lavprismarkedet

Analytikerne mener at en billigere modell av iPhone vil hjelpe Apple å kapre ytterligere markedsandeler på nye markeder, som Asia og spesielt Kina. For Apple blir det antagelig også stadig viktigere å møte konkurransen fra Android på markedet for billigere telefoner, hvor sistnevnte har økt sine andeler voldsomt de siste årene.

- Apple vil komme seg inn på det lavere markedssegmentet der kundene normalt bruker mellom 800 til 1000 kroner for en telefon, sier Bonnie Chang ved analyseselskapet Yuanta Securities til Reuters.

Les om:

Mobilitet