Billig-Lumia på vei til Norge

Billig-Lumia på vei til Norge

Nokia Lumia 630 kommer i salg i Norge 15. mai

Med en pris på under 1300 kroner bør den nye Nokia-mobilen ha sjanse til å gjøre seg bemerket på markedet.

Den store styrkeprøven blir naturligvis om mobilen også vil bidra til å overbevise norske mobilkunder om at Microsoft Windows Phone 8.1 er et godt mobil-operativsystem.

Mobilen har en firekjerners Qualcomm Snapdragon 400-prosessor på 1,2 gigahertz.

Clearblack-skjerm

Skjermen er på 4,5 tommer og benytter såkalt Clearblack-teknologi. Dette er en teknologi som Nokia lanserte i 2010 og som skal gjøre det lettere å se innholdet på mobilskjermen også i sterkt dagslys.

Som navnet Clearblack, antyder, skal teknologien sikre at sort hvirkelig blir sort og ikke bare mørke-grått. Økt kontrast og mindre reflekser på skjermen i dagslys er blant punktene Nokia fremhover om Clearblack-teknologien. Av og til blir den sammenlignet med polaroid-teknologien som brukes i solbriller for å redusere reflekser.

Nye Windows-funksjoner

Nye Lumia 630 kommer blant annet med nye Windows-funksjoner som varslingssenteret Action Centre.

Nokia hevder at nå skal det bli enda mer gøy enn før å surfe, spille Xbox-spill, nyte favorittmusikken i Nokia Mixradio, benytte seg av kommunikasjonsmulighetene som finnes i «Here Maps» og «Here Drive+» og kommunisere via sosiale apper som Whatsapp, Wechat og Instagram.

Den moderate prisen og en del av appene som Nokia har lagt inn peker klart i retning av forbrukermarkedet, men vi ser at Nokia også gjerne vil snakke om den nye Microsoft Enterprise-pakken som følger med, inkludert komplette mobilversjoner av Mobile Office, OneDrive og de nevnte Here Maps og Here Drive+.

Kameraet er på fem megapiksler, og mobilen er utstyrt med 512 megabyte internminne, åtte gigabyte eMMC-lagringsminne og støtte for Micro SD-kort på opptil 128 gigabyte.

Les om:

Mobilitet