Billige smarttelefoner kan hjelpe Android å konkurrere mot iPhone

Billige smarttelefoner kan hjelpe Android å konkurrere mot iPhone

Mobilprodusentene får stadig flere Android-baserte telefoner på markedet. Målet er å minske avstanden mellom Android og iPhone.

Tirsdag lanserte Samsung Galaxy 3 og Galaxy 5. På onsdag annonserte Sony Ericsson at Xperia X8 vil komme i salg tredje kvartal. Xperia X8 har en 3-tommers skjerm, et 2,3 megapiksel kamera og A-GPS navigering.

Det er prisene som vil tiltrekke et nytt publikum for de nye Android-baserte smarttelefonene, sier Sony Ericsson.

Salg av Android-smarttelefoner har allerede overgått iPhone-salget i USA, men på det internarsjonale markedet ligger iPhone fortsatt foran Android, med mer enn 3 millioner solgte enheter i første kvartal. Dette ifølge markedsanalyyse-selskapet Gartner.

Flere smarttelefoner, som Galaxy 3, Galaxy 5 og Xperia X8, vil ifølge analytikerne drive salgsvolumet opp og gi Google ammunisjon i konkurransen mot Apple i markedet for operativsystemer for smarttelefoner.

Google kan sette en stopper

Det eneste som kan stoppe Android fra å bli den nest største plattformen for smarttelefoner er Google selv. Dette kan skje hvis Google begynner å diktere betingelser som leverandørene av smarttelefoner ikke kan godta, sier Carolina Milanesi, forskingsdirektør for Gartner. Men for Google har det alltid vært svært viktig å være populære I massemarkedet.

Rimelige Android-smarttelefoner hjelper leverandører å øke bruken av datatjenester blant sine abonnenter, sier Milanesi.

Noen europeiske operatører er allerede i gang å jobbe med kinesiske leverandører som Huawei, ZTE, for å lage rimelige smarttelefoner basert på Google OS.

Ikke bra for alle

Inntoget av billige smarttelefoner er imidlertid ikke gode nyheter for alle. For Nokia, som tviholder på operativsystemet Symbian, byr dette på enda større utfordringer. Nokia har lenge slitt i øvre del av markedet, men har gjort det bra med sine rimeligere produkter. Her vil de nå stå overfor mer konkurranse fra Android, ifølge Geoff Blaber, analytiker ved CCS Insight.

Les om:

Mobilitet