BlackBerry Pearl 9105 lansert i Norge

BlackBerry Pearl 9105 lansert i Norge

Dette er den hittil minste BlackBerry-telefonen fra Research in Motion.

Telefonen ble lansert i går av tjenestetilbyderen Trigcom, som har solgt BlackBerry-telefoner i det norske markedet siden 2006.

LES OGSÅ:

TEST: BlackBerry Bold 9000 - Avansert bedriftsmobil

Telefonen veier 93 gram og er mindre enn 50 millimeter bred. Den har støtte for 3G- og trådløst nettverk samt GPS, og er utstyrt med optisk styreflate, dedikerte knapper for lydstyrke og media, pluss et 3,2 megapiksel kamera med blits.

BlackBerry Pearl 9105 har en skjerm på 360 x 400 piksler, og lagringskapasitet opp til 32 gigabyte via minnekort av typen Micro-SD/SDHD. Telefonen kjører operativsystemet BlackBerry OS 5, og batteriet skal gi omtrent 5 og en halv times taletid på 3G-nettverk.

LES OGSÅ:

Ny Flash Player for mobiler

Tradisjonelt tastatur

Telefonen har et tradisjonelt tastatur med 14 knapper, noe som vil gjøre overgangen til en BlackBerry-telefon veldig enkel for kunder som er vant med denne typen tastatur, sier Jan Hatlebrekke i Trigcom i en pressemelding.

Telefonen koster 3699 kroner med abonnement til private forbrukere. Ved lansering leveres den kun i svart, men den vil snart bli tilgjengelig også i hvit, opplyser Trigcom.

Les om:

Mobilitet