Blir det en one more thing i kveld?

Blir det en "one more thing" i kveld?

Klokka 19.00 i kveld norsk tid starter høstens mest etterlengtede show. Her er fem ting å se etter.

Ryktene går høyt og lavt over hele internett. Og i kveld braker det løs fra Apples hovedkvarter i Cupertino.

iPhone 4S eller 5

Det store spørsmålet er om vi får se iPhone 5. Det er fortsatt ikke kommet knallharde beviser for at Apple faktisk har telefonen alle forventer. Det kommer en ny telefon, men om det blir en oppdatert versjon av iPhone 4 eller en helt ny iPhone 5, det vet vi ikke.

Og enda verre: Om en eventuell iPhone 4S blir en ny og bedre versjon av iPhone 4, eller en enklere og billigere versjon, det er også uvisst.

Dingsenettstedet Gizmodo har i hvert fall sett en splitter ny iPhone 4-variant som skal være produsert i Brasil.

iOS 5

Det vi kan være absolutt sikre på er iOS 5. Den nye versjonen av operativsystemet som blir brukt i både iPhone-er og iPad-er ble varslet allerede før sommeren, og har vært i beta i månedsvis. Harnakkede rykter sier at en av de nye funksjonene som kommer i iOS 5 er stemmestyring, en funksjon kalt Assistant.

iPod

Hva som skal skje med de rene musikkavspillerne, iPod-ene, har også vært gjenstand for mye rykter den siste tiden. Både nye varianter av gamle spillere og utfasing av deler av produktene kan komme.

Facebook

PC World USA melder også at det er grunn til å holde øynene åpne for et samarbeid med Facebook. En iPad-app for det populære sosiale nettverket er en åpenbar mulighet, men også mer dyptpløyende samarbeidsformer kan være i emning.

Hvem holder talen?

Til slutt er det store spørsmålet ikke hva, men hvem. Er det nysjefen Tim Cook som skal holde sin første hovedtale nå som Steve Jobs har trukket seg, eller skal markedssjefen Phil Schiller ta ansvaret, slik han gjorde det i Steve Jobs tidligere sykdomsperioder? Eller dukker det opp en helt annen?

På Macworld.no skal vi følge med så godt vi kan fra klokka 19.00. Vi skal legge ut oppdaterte nyhetssaker og holde deg informert om hva Apple har i ermet. Følg oss gjerne på Twitter også!

Les om:

Mobilitet