Bråk under iPhone 4S-lansering i Kina

Bråk under iPhone 4S-lansering i Kina

Kunder begynte å kaste egg på en Apple-butikk i Beijing etter at salget ble avlyst.

Fredagens lansering av iPhone 4S i Kina gikk ikke helt smertefritt for Apple. Selskapet måtte avbryte salget på en av sine butikker i Beijing, noe som førte til opprør blant kunder som hadde sittet i timesvis i kø i bitende kulde.

- Folk har ventet hele natten. Apple har ikke gjort en veldig god jobb med å planlegge dette, sa en 25-åring til Macworlds nyhetstjeneste

Over 300 kunder ventet fredag morgen utenfor Apple-butikken i Sanlitun-distriktet i Beijing. Dørene skulle egentlig åpne klokken 07 lokal tid, men et kvarter senere måtte en sikkerhetsvakt fortelle at Apple hadde avbrutt salget. Ingen begrunnelse ble gitt på det tidspunktet, ifølge Macworlds nyhetstjeneste.

- Folk slåss i køen

Det var imidlertid ikke alle kundene som gikk hjem. Noen begynte å rope i protest, og irriterte kunder begynte til å med å kaste egg på butikkens glassvegger. Sikkerhetsvaktene på plass jagde bort de sinte køsitterne og politiet ble også tilkalt.

Apple har kommentert overfor All Things D at butikken ble stengt på grunn av den store folkemengden som hadde samlet seg utenfor Sanlitun-butikken.

- For å ivareta sikkerheten til våre kunder og ansatte, vil iPhone foreløpig ikke være tilgjengelig i våre butikker i Beijing og Shanghai, sa en talsperson for Apple.

Nettstedet AppleInsider skriver imidlertid at et stort antall profesjonelle køsittere, det vil si folk som kjøper så mange telefoner de kan til noen som betaler x antall kroner ekstra per telefon og deretter selger dem videre. Det sies dessuten å ha forekommet slagsmål i køen i løpet av natten, skriver Macworld Sverige.

Ifølge kinesisk presse skal det imidlertid ha gått roligere for seg i Apples andre butikker i landet, til tross for at det skal ha blitt utsolgt raskt. China Unicom er for øvrig den eneste teleoperatøren som får selge iPhone i Kina. Ellers foregår salget via Apples fysiske og digitale butikker.

Macworlds nyhetstjeneste skriver at det ikke er første gang at salget på Apples Sanlitun-butikk i Beijin har gått over styr. I fjor knuste kunder glassdøren etter tumulter med sikkerhetsvakter utenfor butikken.

Les om:

Mobilitet