Bredere 4G-dekning i sommer

Bredere 4G-dekning i sommer

Telenors 4G-utrulling fortsetter, og i sommer kan du få 4G-dekning på 21 sommersteder i Norge.

Økt mobilsurfing stiller høye krav til mobilnettet, og det vil Telenor levere.

Selskapet har fokusert på utrulling av 4G i kystbyene i sommer, og stedene som får 4G fra Telenor i sommer er Arendal, Fredrikstad, Frogn, Grimstad, Hvaler, Kragerø, Kristiansand, Larvik, Lillesand, Lindesnes, Mandal, Porsgrunn, Risør, Råde, Sarpsborg, Sandefjord, Skien, Søgne, Tjøme, Tvedestrand og Tønsberg.

- Dermed vil det gå mye raskere å dele solrike bilder eller videosnutter på sosiale medier for å vise venner og kjente hvor fin ferien er, samtidig som du sjekker morgendagens badetemperaturer på nett, sier Stein-Erik Vellan, mobil-sjefen i Telenor.

De nye områdene kommer i tillegg til dekningen som er på plass i store deler av indre Oslofjord.

90 prosent innen 2015

Telenor har også en ambisjon om 90 prosent 4G-dekning i løpet av 2015. I dag hevder Telenor at den ligger på mellom 35 og 40 prosent.

Telenor er foreløpig også den eneste operatøren som støtter 4G på Apples Iphone 5.

- Så langt er Telenor den eneste mobiloperatøren som har bygget ut 4G med Iphone-dekning i de sentrale delene av Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Nesten 30 prosent av Norges befolkning bor innenfor disse byene og det er derfor veldig viktig at kundene med Iphone 5 kan bruke mobilen sin optimalt, ikke minst der de faktisk bor, sier Vellan.

Iphone 5 bruker nemlig en annen 4G-frekvens enn de som vanligvis blir bygget ut i Europa, og ambisjonen er at 4G-dekning for Iphone 5 skal være på plass innen nyttår.

Telenors utbygging av frekvensen som Apple støtter, 1800 MHz-båndet, vil dessuten komme andre enn Apple-brukere til gode fordi utbyggingen sikrer langt bedre innendørsdekning, påpeker Telenor.

- Andre 4G-mobiler virker selvfølgelig overalt i Telenors 4G-nett også der hvor vi har bygget med frekvenser som iPhone 5 bruker. Alle andre 4G-mobiler dekker alle frekvenser, både 1800 MHz og 2600 MHz.

Kan du få 4G? Sjekk Telenors dekningskart her.

Les om:

Mobilitet