Brenselcelle klar i mars

Brenselcelle klar i mars

Toshiba girer opp på brenselcellefronten.

Selskapet vil slippe sin første brenselcelle til vanlig forbrukere allerede i løpet av første kvartal i år. Det kommer frem av fremtidsplanene Toshiba la frem denne uken.

Første produkt som kommer i salg vil være en DMFC-basert batterilader, som er ventet i salg innen utgangen av mars. Toshiba ønsker også å satse på brenselcelleløsninger for bærbare pc-er og mobiltelefoner, og håper å få til noe på den fronten i løpet av 2009.

DMFC-enheter produserer elektrisitet ved hjelp av en reaksjon mellom metanol, vann og luft. De eneste biproduktene fra prosessen er vanndamp og karbondioksid, noe som gjør at slike brenselceller anses som et mer miljøvennlig alternativ enn vanlige, tradisjonelle batterier. Ved siden av å produsere strøm på en renere måte, slipper man også å lade brenselceller. Det eneste man må gjøre er å fylle opp med mer "drivstoff".

Toshiba og andre japanske selskaper har jobbet med brenselceller i flere år og har flere ganger lovet å ha produkter på markedet innen kort, uten å være i stand til å levere. Denne gangen ser det imidlertid ut til at de skal klare å ha produkter klare til lanseringsdatoen.

I løpet av Ceatec-messen i Japan i september viste Toshiba frem en fullt fungerende prototyp av brenselcellene de nå vil masseprodusere. Den gang sa de at de håpet å ha noe klart for salg innen utgangen av finansåret. Siden den gang har det imidlertid vært lite nytt å høre.

Nå ser Toshiba ut til å ha tatt bladet fra munnen, og med torsdagens melding kan det se ut til at det meste er duket for at brenselceller vil være på markedet innen et par måneder. Toshiba har ikke kommet med håndfast informasjon om den kommende DMFC-enheten vil være en universalløsning, eller om den vil være beregnet for et bestemt produkt, for eksempel en mobiltelefon eller en bærbar pc.

Mobilitet