Brown overtar Motorola

Brown overtar Motorola

Nåværende driftsdirektør Greg Brown blir ny Motorola-sjef etter Ed Zander.

Ed Zander går av som administrerende direktør i mobilgiganten Motorola, i en periode med fallende omsetning og lønnsomhet for selskapet. Nåværende driftsdirektør Greg Brown vil overta stillingen 1. januar, mens Zander skal sitte som styreleder frem til neste generalforsamling i mai, melder Motorola.

- Neste år er mitt førtiende i teknologiindustrien. Det er riktig tidspunkt for å gå videre til neste fase i livet, og tilbringe mer tid med familien, skriver Zander i en pressemelding.

Zander har sittet som administrerende direktør siden januar 2004, mens Brown har vært driftsdirektør siden mars og ledet andre avdelinger i selskapet siden 2003. Brown blir sett på som en naturlig etterfølger siden han også har ansvaret for å revitalisere Motorolas mobilstrategi.

LES OGSÅ: Storkutt i Motorola

Motorola har slitt i mobilmarkedet hittil i år, som utgjør halvparten av selskapets omsetning. Etter lanseringen av Razr for noen år siden, har salgstallene pekt nedover og ingen av oppfølgerne har slått an hos publikum i like stor grad.

Forrige uke offentliggjorde Gartner tall for tredje kvartal, som viser at Motorola har en markedsandel på 13 prosent. På samme tid i fjor solgte selskapet 21 prosent av alle mobiltelefoner i verden.

LES OGSÅ: Nokia gruser resten

Les om:

Mobilitet