Cat lanserer mobil med varmekamera

VARMESØKENDE MOBIL: Cat S60 er den første mobilen med innebygget varmekamera. (Pressefoto)

Cat lanserer mobil med varmekamera

Smartmobilen S60 er ikke bare vanntett, nå kan den også ta termiske bilder.

Den nye smartmobilen Cat S60 er den første av sitt slag. Mobilen som er utviklet for profesjonelle miljøer som bygg og anlegg, og som tåler litt røff behandling, har fått innebygget termisk kamera.

Termisk kamera visualiserer varme som ikke kan sees med det blotte øyet, og synliggjør temperaturkontraster. Den nye Cat S60 kan måle overflatetemperatur innen en rekkevidde på mellom 15 til 30 meter, og "se" gjennom for eksempel tykk røyk.

Nye muligheter

Varmekameraet er et avansert ultrakompakt Lepton mikrokamera fra Flir Systems. Med denne funksjonen kan brukere finne kilden til varmetap rundt dører og vinduer, oppdage fukt og manglende isolasjon eller overoppheting i elektriske apparater og kretser.

I tillegg til å "se" i stummende mørke.

- Cat S60 representerer en milepæl for smartmobiler. Vi er begeistret over å kunne levere termisk teknologi til Cat-kunder, og for å kunne oppdage utallige nye bruksmåter, sier Peter Stephens, administrerende direktør i Bullitt Group, Caterpillars lisenstaker for mobiltelefoner.

Den robuste Cat-mobilen er i tillegg til å være utstyrt med det nye varmekamerat, også vanntett ned til fem meters dyp, tåler støvete omgivelser og støt fra å bli mistet i 1,8 meters høyde. Den kan også betjenes med våte fingre eller med arbeidshansker på.

Cat S60 kommer med en Snapdragon 617 åtte-kjerners prosessor, 3GB Ram og 32GB lagringsplass. Operativsystemet er Android 6.0 (Marshmellow).

Telefonen skal vises frem under Mobile World Congress i Barcelona denne uken, og blir tilgjengelig for kjøp i løpet av året. Prisen blir på 649 Euro (omlag 6.000 kroner).

Mobilitet