Chess lanserer eget mobilmerke

Chess lanserer eget mobilmerke

Teleselskapet setter Norges første eget mobilmerke på markedet.

Telefonen Chess X-one skal ifølge selskapet være en avansert 3G-telefon, og flere modeller er på vei.

- X-one er en 3 G telefon og har alle funksjoner som kamera, mp3-spiller, støtte for e-post og 1 GB minnebrikke inkludert. Men den skiller seg klart ut på prisen, sier Per Christian Andersen, administrerende direktør i Chess, i en pressemelding.

Chess er dermed først ute av de norske mobiloperatørene med å lansere et eget mobilmerke. I andre europeiske land har dette vært mer vanlig, og blant andre britiske Vodafone har hatt stor suksess med sine ’private label’-telefoner.

Telefonen produseres av Huawei Technologies.

- Dette handler om å gjøre det billigere å bli totalkunde og gi våre kunder et billigere alternativ til god kvalitet. Nå går Chess i front igjen med å lansere et eget lavprismerke også på hardware, sier Andersen.

Telefonen X-one er solid sammensatt i en kombinasjon av metall og plast. Tastene er store og brukervennlige, telefonen er liten og av bartype – det vil si ingen løse deler eller åpningsmekanismer. Den passer for både unge og voksne, men er først og fremst beregnet på forbrukermarkedet fremfor forretningsmarkedet.

Telefonen har operatørlås.

Les om:

Mobilitet