Dansk Android-telefon med Bang & Olufsen lyd

Dansk Android-telefon med Bang & Olufsen lyd

Lumigon satser på "skandinavisk håndverk og design".

I et forsøk på å skille seg litt ut i smarttelefonmarkedet, lanserer det lille danske selskapet Lumigon en Android-basert telefon med forsterkerteknologi fra Bang & Olufsen og en FM radiosender. Telefonen forventes på markedet før utgangen av året, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Glass og stål

I et marked som domineres av store aktører som Samsung, HTC, Motorola og Sony Ericsson, håper Lumigon å kapre sin nisje ved å bruke "skandinavisk håndverk og design", og en kombinasjon av stål, aluminium og ripefritt glass, ifølge en pressemelding fra selskapet.

LES OGSÅ:

Design din egen Android-telefon

Telefonen fra Lumigon, kalt T1, skulle egentlig kommet i andre kvartal. Den ble imidlertid noe forsinket, blant annet fordi selskapet ville forbedre produktet ved å endre design, oppgradere skjermen og å integrere Bang & Olufsen ICEpower forsterkerteknologi for å gi bedre lydkvalitet, meddeler Pekka Kotiranta, markedssjef hos Lumigon.

Spesifikasjoner

T1 er basert på Android versjon 2.2, og har en 3,5-tommers berøringsskjerm med oppløsning på 480 x 800 piksler. Telefonen har også A-GPS og et 5 megapiksel kamera med blits, og den kan brukes i en dokk, som dermed gir mulighet for HDMI-tilkobling, opplyser Lumigon.

LES OGSÅ:

Hvordan blir Android 3.0?

Internettoppkobling skjer enten via HSDPA (High-Speed Download Packet Access) ved 14,1 megabit per sekund, eller trådløsnett.

T1 vil koste rundt 500 euro (4 200 kroner), før skatter og avgifter, opplyser Kotiranta til PC Worlds nyhetstjeneste.

Les om:

Mobilitet