Dårligere batteritid i nyeste iPhone-oppdatering

Dårligere batteritid i nyeste iPhone-oppdatering

Etter å ha oppdatert til iOS 4.3 opplever flere iPhone- og iPad-brukere vesentlig dårligere batteritid.

Synes du at batterilevetiden har blitt dårligere etter at du oppdaterte din iPhone, iPod touch eller iPad til iOS 4.3? Da er du ikke alene.

Flere brukere av iPhone, iPod touch og iPad opplever nå at batteritiden er blitt vesentlig dårligere etter oppdateringen av den innebygde programvaren, skriver Macworld Sverige. I en tråd på Apples supportforum ser batteritiden hos noen brukere i noen tilfeller ut til å ha blitt halvert.

- Etter å ha installert iOS 4.3 på min iPhone 4, falt batteritiden med 20 prosent på 20 minutter, uten at jeg gjorde noe noe som helst. Skjermen låser seg ikke automatisk lenger heller, den er satt til å låse seg etter ett minutt, skriver en bruker.

- Samme problem.... 100 prosent klokka 08... 18 prosent klokka 16:30. Gjorde ikke noe annet enn å surfe... høres ikke bra ut... Forbedreder Apple seg på iPhone 5? skriver en annen.

Mange nye funksjoner sluker batteriet

En av årsakene til den dårligere batteritiden antas å være Ping, skriver Macworld.se. Hvis du ikke benytter deg av funksjonen, kan det være like greit å skru den under Innstillinger > Generelt > Restriksjoner.

Det kan også være lurt å skru av stedstjenester og varslinger for apper du ikke bruker så ofte, samt skru ned lysstyrken, ifølge våre svenske Macworld. Å starte om enheten med jevne mellomrom kan også være lurt. Siste utvei kan være å ta en full gjennoppretting, flere av brukerne på Apple-forumet ser ut til å ha løst problemet på den måten.

iOS 4.3 kommer også med en håndfull nye funksjoner, iTunes Hjemmedeling, bedre AirPlay og raskere Safari. Det er ikke utenkelig at disse også er med på å stjele mer strøm enn før. Om eller når Apple kommer til å fikse batteritiden i en oppdatering av iOS, er foreløpig ikke kjent.

Les om:

Mobilitet