Datatrafikken doblet med iPhone 4S

Datatrafikken doblet med iPhone 4S

Apples nyeste iPhone bruker dobbelt så mye datatrafikk i mobilnettet som forgjengeren, ifølge nye tall.

Det er et kjent faktum at iPhone-brukere er glade i å være på nettet med telefonene sine, og jo nyere modell, jo mer surfes det.

Ifølge en ny undersøkelse gjennomført av nettverksselskapet Arieso viser det seg nemlig at eiere av iPhone 4S har dobbelt så stort dataforbruk som iPhone 4-eiere. Årsaken skal blant annet være de nye tjenestene Siri og iCloud.

iPhone 4S-brukere laster dessuten ned nesten tre ganger så mye data som brukere av iPhone 3G, viser tallene fra undersøkelsen.

Nøyaktig hvor mye datatrafikk de to Apple-tjenestene bruker sies det ingenting om. En stor del av Siris databehandling foregår på Apples servere, noe som innebærer at Siri sender en del data frem og tilbake. Ifølge Ars Technica er imidlertid Siris databruk ganske effektiv og påvirker ikke den månedlige totalbruken spesielt mye, selv ved hyppig bruk.

Det er riktignok ikke iPhone som er den store datatrafikk-tyven i mobilnettet. Det er et lite mindretall av brukerne som står for størsteparten av de nedlastede dataene. Én prosent av brukerne utgjør nesten halvparten av den samlede datatrafikken, og det er de som benytter seg av 3G-modem.

Tallene fra Ariesos undersøkelse er basert på målinger av datatrafikken hos minst 1000 telefoner av hver modell i et europeisk mobilnettverk med mer enn én million brukere.

Vil bare fortsette å øke

Ifølge Arieso har det høye dataforbruket skapt et enormt press på mobiloperatørene som nå må jobbe enda hardere for å håndtere det stadig økende volumet med datatrafikk på sine mobilnettverk, skriver Macworlds nyhetstjeneste.

Stadig flere mobilprodusenter har begynt å satse på skytjenester for mobiltelefoner. Blant annet har Sony Ericsson nylig gjort en avtale med Box som gir brukerne av de Android-baserte Xperia-telefonene 50 gigabyte med gratis lagringsplass. Ettersom flere produsenter legger ved eller integrerer skylagringsfunksjonalitet i sine produkter, vil flere smarttelefoner få lignende bruksmønster som iPhone 4S, sier Michael Flanagan i Arieso.

Ifølge Arieso kommer kapasitetsproblemene til å forverre seg i 2012. Selskapet sier at den beste løsningen for operatørene naturlig nok vil være å bygge ut nettverkene sine med flere basestasjoner.

Les om:

Mobilitet