Datoen satt for iPhone 5?

Datoen satt for iPhone 5?

Nye rykter om når Apples neste iPhone kommer.

Stadig flere rykter vil ha det til at nestegenerasjons iPhone kommer til å bli lansert i oktober. To nettsteder hevder - uavhengig av hverandre - at fredag 7. oktober er den endelige lanseringsdatoen. Det ryktes også at forhåndsbestillingene for «iPhone 5» starter i slutten av september.

Som vi har nevnt tidligere her på Macworld.no, har ikke Apple sagt når femtegenerasjons iPhone kommer, men telefonen er ventet lansert sammen med den ferdige versjonen av iOS 5. I ukesvis har ryktebørsen svirret frem og tilbake på nøyaktig når iPhone 5 slippes, men nå synes det å være enighet om at den nye telefonen kommer rundt månedsskiftet september/oktober.

Fra juni til september til oktober

Tradisjonelt har Apple lansert nye iPhone-modeller i juni, i etterkant av sin årlige utviklermesse Worldwide Developers Conference. Men på årets WWDC ble det ikke sagt et pip om ny iPhone, og da det ble klart at iOS 5 ikke kom før til høsten, ble også iPhone-slippet utsatt til september.

Lanseringsdatoryktet gikk imidlertid over til oktober tidligere denne måneden, da All Things D-skribent John Paczkowski siterte "kilder med kjennskap til saken" på at nestegenerasjons iPhone kom en måned senere enn antatt.

Andre kilder, som nettstedene TiPB og 9to5Mac, utpeker nå også oktober som gjeldende måned (enten den 7. eller den 14. oktober). De skriver imidlertid at forhåndsbestillinger kan starte enten 29. eller 30. september. Merk at dette er snakk om USA - den norske lanseringen vil trolig forekomme en stund senere.

Flere iPhone-modeller?

Produksjonen av nestegenerasjons iPhone sies å allerede være i gang. Det ryktes at Apple jobber med to nye modeller, en som en oppgradering til iPhone 4 og en annen billigere variant. Det er ventet at «iPhone 5» vil komme med A5-prosessoren som er i iPad 2 og et bedre kamera, muligens 8 megapiksler.

Designen går det motstridende spekulasjoner om. Noen hevder designen vil være uforandret fra iPhone 4, mens andre påstår enheten vil få en ny og slankere formfaktor. Nettstedet MICGadget har publisert et bilde som angivelig skal ha blitt tatt et produksjonslokale for iPhone 5, som viser deler av en større berøringsskjerm med bredere hjemknapp enn før.

- iPad 3 til neste år

Hva gjelder nestegenerasjons iPad, sies det nå at tredje utgave av Apples ikke-annonserte nettbrett er utsatt til neste år, skriver PC World USA. Utsettelsen skal skyldes problemer med leveransene av høyoppløselige berøringsskjermer. Til tross for at Apple har kalt 2011 for «the year of the iPad 2», har ryktene flydd om at det også kommer en iPad 3.

Les om:

Mobilitet