De siste ryktene før Apple-lanseringen

De siste ryktene før Apple-lanseringen

Høy temperatur på ryktebørsen: Earpods, Lightning-kabler, iPod touch med større skjerm.

Om få timer braker det løs.

Klokken 19 norsk tid inntar Apple scenen på et konferansesenter i San Francisco hvor de etter alt å dømme skal lansere ny iPhone.

Frem til da kommer vi til å bli foret i massevis med siste-liten-rykter om hva som vil bli presentert. Her er noe av det som har dukket opp i løpet av natten.

Lynrask kontakt

9to5 Mac kan blant annet fortelle at den nye dokk-kontakten som er ventet i mindre versjon, kommer til å få navnet «Lightning». Med tanke på at høyhastighetsporten på Mac-en heter «Thunderbolt», høres ikke dette altfor usannsynlig ut (Spiller Apple Bohemian Rhapsody før lanseringen starter, bør det ikke være noen tvil.).

Bruk av Lightning-navnet kan også bety at synkroniseringshastigheten med datamaskinen kommer til å gå veldig kjapt med 9-pinnerskontakten, mye kjappere enn med nåværende 30-pinnerskontakt. Heller ikke utenkelig, i hvert fall ettersom Apples nyeste Mac-er kommer med USB 3.0.

Apple vil mest sannsynlig slippe en adapter for bruk med Lightning og gammelt dokk-utstyr, og ifølge 9to5Mac vil det kommer flere ulike type adaptere. En vil kunne klipses fast nederst på nye iDingser, mens en annen har en liten kabel festet til seg for tilbehør hvor det er trangt om plassen, skriver 9to5Mac.

Earpods

Det har tidligere versert et rykte om at Apple kommer til å lansere oppdaterte ørepropper med en ny design. Ryktet er fremdeles gjeldende, og 9to5mac skriver at disse vil få navnet «Earpods» og vil koste like mye som nåværende ørepropper, det vil si 29 dollar. Forhåpentligvis vil de nye proppene by på bedre lyd og sitte bedre i ørene.

iPod touch i flere farger

Hva gjelder nye iPod-spillere skriver svenske Macworld at iPod touch kan få større skjerm akkurat som nye iPhone er ryktet å få. Og så skriver 9to5Mac at iPod touch-spilleren vil få et nytt tilbehør kalt «Loop» som vil komme i flere farger, muligens som matcher selve spillerne.

Kilder: 9to5Mac, Macworld.se.

Følg Apple-lanseringen direkte hos Macworld Norge.

Les om: