Dell Streak skal utfordre Iphone

Dell Streak skal utfordre Iphone

Pc-leverandøren lanserer rekordstor smarttelefon i juni.

Dell har slitt. Michael Dell syntes ikke noe om nett-pc-er. Konsekvensen ble en nedtur som pc-leverandør.

I juni slår Dell tilbake med sitt første avanserte brukerverktøy for lommen. Prosjektnavnet Streak beholdes. Dermed får tilhengere av avanserte brukerhjelpmidler en nytt alternativ. Apparatet er det første i en ny giv fra Dell for alternative brukerverktøy.

- Streak blir lansert i Europa i juni og i USA til sommeren, sa Michael Dell, administrerende direktør i Dell i forrige uke på Citrix Systems vitualiseringskonferanse, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Streak ble vist med Citrix Receiver som lar den virtualiserte klienten kjøre Microsofts applikasjoner på tjenestemaskinene.

Største telefonen

Inspirert av Apples Iphone, men tuftet på Android. Det er nytt for Dell som alltid har vært tro mot Intel og Microsoft. Avanserte telefoner basert på Android solgte mer enn Iphone i første kvartal i år. Som telefon er Streak den fysisk aller største på markedet.

Det er alle programvareverktøyene tilpasset Android Dell skal dra nytte av. For mange vil Streak være et ideelt nettbrett.

Streak er større enn Iphone, men mindre enn Ipad. Med en pekeskjerm på fem tommer går den akkurat ned i brystlommen til menn.

Med en vekt på 219 gram merkes Streak, men det er mindre enn en tredjedel av vekten til Ipad og en brøkdel av nettbrettene. Sammenlignes Streak med Iphone eller Palm er den rundt tre centimeter lenger.

- Skjermen er nærmest uknuselig. Du kan godt ha den i baklommen. Ungdom som har prøvd Streak sier at de må bare ha den, hevder Hans Seime, pr-sjef i Dell.

Appellere

Målet med Streak er å appellere til brukere som ønsker seg en større skjerm, men samtidig tar hensyn til lommer for oppbevaring. Dell har ikke tenkt at Streak skal bli det eneste apparatet.

- Den har alle mine Android-applikasjoner. Jeg har både Facebook og Twitter, sa Michael Dell.

Arbeidet pågår med større utgaver med skjermer på syv og ti tommer. Sistnevnte vil være et alternativ til Ipad. Den avanserte telefonen Aero, også basert på Android, vil bli lansert mot AT&Ts tredje generasjons nettverk om ikke lenge.

- Streak vil bli lansert i samarbeid med Telefonica O2 sa Michael Dell.

Hva prisen blir er usikkert, men i Storbritannia vil den være på rundt 400 pund inklusive avgifter. Med nåværende pund-kurs skulle det tilsi 4.000 kroner inklusiv merverdiavgift i Norge.

Streak har to kameraer, ett foran for videoopptak, ett bak for fotografering. Fem millioner bildepunkter benytter kameraet. Flash for videovisning vil være standard.

Tilknytning vil skje med tredje generasjon mobiltelefoni og trådløs teknologi.

Les om: