Dette er nye HTC One

Dette er nye HTC One

Kan HTC ta igjen Apple og Samsung med denne?

Det er bare en uke til årets store mobilhappening, Mobile World Congress, går av stabelen i Barcelona, men HTC valgte likevel å kjøre ut en av sine store vårnyheter helt utenom messen.

På en pressekonferanse i New York avduket selskapet sin nye flaggskiptelefon, HTC One, som kommer i butikkene i mars. Blant nyhetene er kamera med "ultrapixel"-bildesensor.

Smidig design

HTC er kjent for sine pene telefoner, og One ser ikke ut til å være noe unntak fra den regelen. Mest slående er det at telefonen er bygget i aluminium med en konstruksjon selskapet kaller for "zero gap", det vil si at det ikke finnes noen synlige åpninger i dekselet. Det bør by på en telefon som er ganske så smidig å holde i.

Forsiden av telefonen er helt flat, mens den har en noe buet bakside og skråkuttede kanter. Den er 9,3 millimeter tykk og veier 143 gram.

På telefonen finnes det to kapasative knapper under skjermen, en tilbakeknapp på venstre og en hjemknapp på høyre. Å dobbeltklikke på hjemknappen vil åpne multitasking-menyen og et lengre trykk vil åpne Google Now-assistenten.

4,7-tommers skjerm

HTC One har en 4,7-tommers skjerm, en Super LCD 3-skjerm med full HD-oppløsning på 1920x1080 piksler. Pikseltettheten er på 468 piksler per tomme, noe som skal være det høyeste på markedet, ifølge IDG News.

På innsiden finnes det en 1,7 GHz Snapdragon 600-prosessor, 2 GB arbeidsminne og enten 32 GB eller 64 GB intern lagringsplass. Det finnes ingen minnekort, så det er ikke mulig å utvide lagringsplassen.

Ellers har den et batteri på 2300mAh, NFC-støtte og 4G-kompatibilitet over 1800MGz-båndet.

Nykommeren har et par kraftige stereohøyttalere som sitter over og under skjermen. Høyttalerne og lydsystemet, kalt BoomSound, lover høyere og klarer lyd og kommer med integrerte forsterkere. Ifølge HTC dytter høyttalerne opptil 93 desibel med lyd.

Med en innebygd infrarød sensor kan HTC One for øvrig fungere som en universell fjernkontroll for enheter rundt omkring i hjemmet, blant annet tv-en.

Ultrapiksel-kamera

En av de mest interessante nyhetene i HTC One er relatert til kameraet. Med One fronter nemlig HTC en ny teknologi selskapet kaller for "UltraPixel". På pressekonferansen hevdet de selv at med dette er megapiksel-krigen over.

Kameraet på baksiden av telefonen har en kamerasensor på "bare" 4 megapiksler, men pikslene er til gjengjeld større og kan absorbere opptil tre ganger så mye lys som de som finnes i de fleste 13-megapiksel kameraer, sier HTC. Det skal gi bedre bilder i dårligere lysforhold, lover de.

Vår amerikanske søsterpublikasjon PC World har testet kameraet og bekrefter at det er i stand til å registrere mer lys i mørke omgivelser. Men samtidig ser det ut til at sensoren genererer mer bildestøy og kan gi kornete bilder av mørke motiver.

HTC One kommer også med en ny kamerafunksjon kalt "Zoe" som gjør det mulig for brukere å ta bilder og video samtidig. Brukere kan dele bilder via YouTube eller Facebook, eller på HTCs servere i en begrenset tidsperiode på 180 dager.

Redesignet hjemskjerm

Den andre særegne nyheten i One er en redesignet hjemskjerm kalt "BlinkFeed", som er en del av den nyeste versjonen av HTCs Sense-grensesnitt.

Den ser ut som en blanding mellom Windows Phone 8 og nyhetsappen Flipboard og henter innhold fra en rekke forhåndsvalgte kilder inkludert dine sosiale nettjenester.

HTC One kommer med 4.1.2-versjonen av Android (Jelly Bean), men det er ikke kjent om eller når den nyeste 4.2-versjonen vil bli tilgjengelig.

Norske priser eller lanseringsdato er foreløpig ikke kjent, men den skal være leveringsklar i løpet av mars måned.

Les om: