Dette er nyhetene i Android 2.3

Dette er nyhetene i Android 2.3

Kodenavn Gingerbread og ny Google-telefon kan erstatte kredittkortet.

I løpet av de neste ukene kommer Android Gingerbread, også kjent som Android 2.3. Dette ble bekreftet av administrerende direktør i Google, Eric Schmidt, i forbindelse med Web 2.0-konferansen i San Francisco.

Amerikanske Computerworlds JR Raphael er til stede, og kan fortelle at Google-sjefen under sin presentasjon trakk frem en Android-telefon fra T-Mobile som minnet om Nexus S, som det går rykter om at Samsung skal produsere, rykter som er støttet av bildelekkasjer.

Schmidt ville ikke oppgi noen detaljer om telefonen, og omtalte den som ”ikke navngitt”. Men han hintet videre om at oppfølgeren til Googles egen Nexus One ”kan” være noe Google jobber med for tiden. Møtt med spørsmål om tidligere uttalelser der han har stilt seg skeptisk til en ny Nexus, svarte han:

- Jeg sa det aldri ville komme en Nexus Two.

- Men en S?, spurte en i salen.

- Jeg sa TWO, var Schmidts spøkefulle svar.

Kredittkortfunksjon

Selve oppgraderingen av operativsystemet vil inkludere nye kjøpetjenester, ifølge Schmidt. Direktøren nevner også at NFC, Near Field Communication, som er brikker om tillater trådløs overføring av informasjon på svært kort avstand, vil være støttet i Android 2.3 og at telefonen han demonstrerte vil inneholde en slik brikke.

Dette åpner blant annet for muligheten til å bruke mobiltelefonen som digital lommebok, der du drar mobilen over en sensor i stedet for å stikke et bankkort ned i en terminal. Dingsenettstedet Gizmodo har også vært til stede på Web 2.0-summit, og tror Google prøver å komme Apples lommebok-tanker i forkjøpet. Det har vært spekulert i at neste Iphone, eller Iphonen etter det igjen, vil gjøre NFC-applikasjoner hett.

For at det hele skal fungere må også butikker utrustes med støtte for dette, men gitt at Google og Apple begge dytter på, skal man ikke se bort fra at det kan bli en betalingsmåte i ikke altfor fjern fremtid.

Schmidt sier han tror systemet til slutt vil erstatte kredittkort.

Forrige uke ga Google også hint om at det blir endringer i Android Market om ikke altfor lenge.

Mer estetisk?

Ryktebørsen har tidligere spekulert i at Gingerbread vil by på en fornyelse av det grafiske brukersnittet, og bli mer strømlinjeformet, forenklet og estetisk. Det ryktes også det at det vil bli færre innebygde apps, og at for eksempel Gmail-leseren og Google Maps må lastes ned av kundene selv.

Flere tror også Gingerbread får innebygget støtte for videokonferanse, eller videochat. Sågar har det også vært rykter om støtte for ip-telefoni, at du potensielt kan ringe over trådløsnett eller 3G/4G med ditt Google Voice-telefonnummer.

Andre ting som også har vært nevnt er mer fokus på gaming, sosiale nettverk, bedre funksjoner for klipp/lim, samt lansering av Google Music - en nettskytjeneste for musikk.

Computerworlds medarbeider er forøvrig overbevist om at versjon 2.3 vil være kjappere enn inneværende versjon.

Her i redaksjonen bemerker oss at «gingerbread» betyr pepperkake, og at en lansering før jul i så måte ville være passende.

Les om: