Dette skal være Google-mobilen

Dette skal være Google-mobilen

Google bekrefter at de har laget egen telefon. Se bildet her.

I løpet av helga har ryktebørsens Google-tilhengere fått vann på mølla.

Først var det Twitter-folket som snakket om det. Videre skrev Wall Street Journal om det. Så skrev Google selv om det. Og til slutt kom bildet. Og etterhvert enda flere.

Og dermed ser det ut til at det som tidligere bare har vært rykter, materialiserer seg som fakta: Google kommer med sin egen mobiltelefon.

"Mobile lab"

Google har med operativsystemet Android gjort seg godt synlig i mobilverdenen. Men maskinvaren har andre aktører stått for.

Telefonen ryktene omtaler skal være en telefon Google selv har utformet, og som HTC trolig skal produsere

Googles eget blogginnlegg om saken er vagt. Produktdirektør Mario Queiroz i Google skriver blant annet dette:

- Vi fant nylig opp konseptet med et mobilt laboratorium ("mobile lab"). Det er en enhet som kombinerer innovativ maskinvare fra en partner, med programvare som kjører på Android, for å eksprimentere med nye mobile funksjoner og muligheter, og vi har delt denne enheten med Google-ansatte over hele kloden.

Mer info etter jul

Poenget med en slik enhet skal ifølge Google være "dogfooding", det vil si å bruke sine egne løsninger før man slipper de ut til kundene.

Om enheten er ment for salg til forbrukere er det store spørsmålet. Google gjør det ikke klart hva enheten faktisk skal brukes til videre.

Et lekket bilde viser det som skal være telefonen, som kalles Nexus One. En logo i form av et kryss viser Google-fargene. Knappene nederst på telefonen er like de til HTCs nåværende Android-telefoner. Designet ellers virker stilfullt og rent.

Det var Cory O'Brien som la ut bildet, og han skriver på sin Twitter-side at han er overrasket over hvor raskt bildet har spredd seg. Han lover på tro og ære at bildet er ekte, og sier at han likte telefonen godt.

Wikipedia har gått så langt som å stadfeste Nexus One som Googles nye telefon. New York Times skriver at Google vil lansere telefonen tidlig neste år.

Les om:

Mobilitet