- Dette er verdens raskeste mobil

- Dette er verdens raskeste mobil

Første telefon med tokjerners prosessor på vei fra LG.

LG Optimus 2x har en Nvidia Tegra 2-prosessor som sørger for at surfing og appliksjonsbruk går kjapt. Tegra 2-prosessoren har to kjerner og operer på 1 gigahertz.

Dette gjør Optimus 2x til den første telefonen som lanseres med to kjerner.

- Tokjernesteknologi er det neste skrittet forover i mobil teknologi, så det er ingen liten oppnåelse å være først til å tilby en smarttelefon med slik teknologi, sier administrerende direktør i i mobildivisjonen til LG, Dr. Jong-seok Park.

Skjermen er 4 tommer, lagringskapasiteten i utgangspunktet 8 gigabyte, men kan bygges ut med microsd. Kameraet er 8 megapiksler, og et annet kamera på forsiden av telefonen har 1,3. mobilen er i stand til å spille av 1080p hd-video og har HDMI-speiling som gjør at du kan vise innhold på eksterne skjermer i hd-kvalitet. Du kan også ta opp i hd-kvalitet.

Telefonen som slippes i Sør-Korea neste måned vil kjøre Android 2.2, men skal være oppgraderbar til 2.3. Det er foreløpig ikke kjent når telefonen kommer til Norge, eller hva prisen blir.

"Den kjappe smarttelefonen vil gjøre det mulig å multitaske uten at brukeren opplever forsinkelser i skjermen", skriver LG i en pressemelding.

Forrige uke kunne Nvidia forøvrig fortelle at de innen 2-3 år håper å kunne putte Nvidia Tesla Coda-grafikkbrikker inn i mobiltelefoner. Tanken er at prosessoren skal hjelpe mobilkameraet finne ut hva objekter er.

Les om:

Mobilitet